Σε καθεστώς ακινησίας βρίσκεται και σήμερα η εγχώρια αγορά των κρατικών ομολόγων

Σε καθεστώς ακινησίας βρίσκεται και σήμερα η εγχώρια αγορά των κρατικών ομολόγων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καθεστώς ακινησίας βρίσκεται και σήμερα η εγχώρια αγορά των κρατικών ομολόγων. Με ελάχιστο όγκο συναλλαγών και τους αγοραστές να απέχουν συνειδητά αφού δεν διαπιστώνουν εξέλιξη στην αξιολόγηση της χώρας οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διατηρούνται αλλά και ενισχύονται ελαφρά σε σχέση με τη προηγούμενη συνεδρίαση. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 7% από 6,95% στη χθεσινή συνεδρίαση ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 7,85% από 7,72% στη συνεδρίαση της Τρίτης 4ης Απριλίου. Το ετήσιο κρατικό ομόλογο έχει απόδοση 8,50% από 8,60% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Το spread του 10ετούς κρατικού ομολόγου συνεχίζει να αυξάνεται και σήμερα διαμορφώνεται στις 673 μονάδες βάσης από 670 μονάδες βάσης στη χθεσινή συνεδρίαση. Στην εγχώρια εταιρική αγορά ομολόγων οι ομολογίες του ΟΠΑΠ διαπραγματεύονται με τιμή στα 100,35 λεπτά του ευρώ και την απόδοση να κυμαίνονται στο 3,41% και μόλις 22.000 ομολογίες να έχουν αλλάξει χέρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή