Και το Δημόσιο θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη της Siemens

Και το Δημόσιο θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη της Siemens

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και το Δημόσιο, εκτός από τον ΟΤΕ, θα παρασταθεί τελικά ως πολιτική αγωγή, θα έχει δηλαδή δικαίωμα αποζημίωσης, στη δίκη για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, όπως αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη για τις παράνομες πληρωμές σχετικά με τη μεγάλη σύμβαση εκσυγχρονισμού των ελληνικών τηλεπικοινωνιών στο τέλος της δεκαετίας του 1990.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τόσο το δημόσιο όσο και ο ΟΤΕ έχουν υποστεί ζημιά από την συγκεκριμένη υπόθεση με τις παράνομες πληρωμές και απέρριψε τις ενστάσεις συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι ζήτησαν να μην επιτραπεί στους εκπροσώπους του Δημοσίου να παρασταθούν ως πολιτικώς ενάγοντες.

Η δίκη που συνεχίζεται με την υποβολή ενστάσεων από τους κατηγορουμένους, αναμένεται να κρατήσει καιρό λόγω των πολλών κατηγορούμενων, αλλά και λόγω του ότι διεξάγεται, όπως όλες οι μεγάλες δίκες, εκ περιτροπής καθώς δεν επαρκούν οι δικαστικές αίθουσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή