Σφραγίζει το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ

Σφραγίζει το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καλύτερος «επίλογος» στην αντεπίθεση διαρκείας που εξαπέλυσε στις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές και του έδωσαν το δικαίωμα να παίξει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, επιβάλλεται να… γραφτεί από τον Παναθηναϊκό Superfoods, σήμερα (21.00), στο Τελ Αβίβ, κόντρα στην αποκλεισμένη Μακάμπι.

Πριν από έναν μήνα, οι «πράσινοι» γνώρισαν στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις τη 10η εκτός έδρας ήττα τους στον «μαραθώνιο» των τριάντα αγωνιστικών και υπολείπονταν –λόγω χειρότερης ισοβαθμίας– δύο νικών από τη Φενέρμπαχτσε για τη διεκδίκηση της 4ης θέσης που προσφέρει το πλεονέκτημα έδρας. Οι νίκες του «τριφυλλιού» κόντρα στη Ρεάλ, την Μπασκόνια και την ΤΣΣΚΑ, σε συνδυασμό με τις ήττες-«δώρα» της τουρκικής ομάδας από τη Μακάμπι (εντός), την Αναντόλου Εφές (εκτός) και τη Ρεάλ (εκτός), ανέτρεψαν πλήρως το βαθμολογικό σκηνικό και πλέον ο Παναθηναϊκός Superfoods αν νικήσει και την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014, δεν θα τον ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα στα παιχνίδια Μπασκόνια-Ζαλγκίρις και Φενέρ-Μπαρτσελόνα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε στο τελευταίο παιχνίδι να διεκδικούμε το πλεονέκτημα έδρας. Ξέρουμε πως η Μακάμπι θα προσπαθήσει να τελειώσει τη διοργάνωση μια μία νίκη, επειδή παίζει στην έδρα της, αλλά θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την τέταρτη θέση» υποστήριξε ο Τσάβι Πασκουάλ, ενώ για τον αρχηγό της ομάδας, Νικ Καλάθη, η ομαδική βελτίωση στη συγκεκριμένη χρονική φάση, αποτελεί την καλύτερη… υπόσχεση για τα πλέι οφ και την προσπάθεια επιστροφής στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, ύστερα από 4 χρόνια.

«Εχουμε βρει ρυθμό και μπροστά μας έχουμε μια ευκαιρία να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ολοι είναι υγιείς κι αν και μας πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμόσουμε τα νέα παιδιά, τώρα παίζουμε καλά. Αυτό σημαίνει πως θα δείτε και έναν καλύτερο Παναθηναϊκό στο μέλλον». Εφόσον, ο Παναθηναϊκός κατακτήσει την 4η θέση και διαθέτει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ για πρώτη φορά, ύστερα από 4 χρόνια, θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα καταταγεί μία θέση χαμηλότερα και πιθανότατα θα είναι η Μπασκόνια, όπως συνέβη και στην ίδια φάση της περυσινής διοργάνωσης, αλλά οι Βάσκοι είχαν το πλεονέκτημα.

• Κοινό μήνυμα προς όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να τηρηθούν η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι, έστειλε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods.

«Είναι σημαντικό να επιδείξουμε τον δέοντα σεβασμό προς τους αντιπάλους και τους διαιτητές, ώστε ο καλύτερος να αναδειχθεί αποκλειστικά μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Τριαντόπουλος.

• Η βαθμολογική αδιαφορία που έχει ο αγώνας του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ, αύριο στη Μόσχα, δίνει το περιθώριο στον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» Γιάννη Σφαιρόπουλο να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του Ερικ Γκριν, ενόψει των πλέι οφ και ο Αμερικανός γκαρντ δεν θα ταξιδέψει σήμερα με την αποστολή για τη ρωσική πρωτεύουσα.

• «Ο,τι είμαι το οφείλω σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα» δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «uproxx.com» και αποθέωσε για πολλοστή φορά τη χώρα, ενώ ευχαρίστησε τους απανταχού θαυμαστές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή