Το στυλ της αριστοκρατίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένα από τα ωραιότερα οικοδομήματα της Αγγλίας, αποτελεί έδρα του δούκα του Ντέβονσαϊρ και εδώ ζουν από το 1549 τα μέλη της ονομαστής αριστοκρατικής οικογένειας Cavendish. 

Η οικία Chatsworth, που είναι ανοιχτή στο κοινό και δέχεται 600.000 επισκέπτες τον χρόνο, ήταν το μέρος όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του «Περηφάνια και προκατάληψη», καθώς και μιας άλλης ταινίας εποχής, της «Δούκισσας», πάλι με την Κίρα Νάιτλι. Στο εντυπωσιακό αυτό μπαρόκ αρχοντικό φιλοξενείται αυτή την περίοδο μια μεγάλη έκθεση με τίτλο «House Style: πέντε αιώνες μόδας στο Chatsworth». 

Στη διοργάνωση, την οποία επιμελήθηκε ο διευθυντής της αμερικανικής Vogue, Hamish Bowles, «πρωταγωνιστούν» ξεχωριστές γυναίκες της οικογένειας Cavendish που αποτέλεσαν πρότυπα ομορφιάς στην εποχή τους: από την Τζορτζιάνα Σπένσερ (1757-1806), τη δούκισσα του Ντέβονσαϊρ, γνωστή στην εποχή της ως αυτοκράτειρα της μόδας, και την Αντέλ Αστερ (η αδελφή του Φρεντ Αστερ είχε παντρευτεί έναν λόρδο της ισχυρής βρετανικής οικογένειας) μέχρι το τοπ μόντελ Στέλα Τέναντ και την «Kick» Kένεντι, αδελφή του Τζον Κένεντι και σύζυγο του μαρκήσιου του Χάρτινγκτον, γιου του 10ου δούκα του Ντέβονσαϊρ. Ανάμεσα στους θησαυρούς του μεγάρου –η οικία Chatsworth διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από αντίκες και πίνακες από old masters– θα εκτεθούν δημιουργίες γνωστών οίκων μόδας, εμπνευσμένες από την ενδυμασία της υψηλής κοινωνίας στη βρετανική ύπαιθρο. 

Η έκθεση συνοδεύεται από μια πολυτελή έκδοση του Rizzoli, η οποία περιλαμβάνει έναν πρόλογο από τον δούκα του Ντέβονσαϊρ και εικόνες από μετρ της σύγχρονης φωτογραφίας, όπως των Mario Testino, Bruce Weber, Steven Meisel, Tim Walker και Ellen von Unwerth.

Εως 22/10/2017

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή