ΔΝΤ: Υπάρχει πρόοδος, αλλά και σημαντικές εκκρεμότητες

ΔΝΤ: Υπάρχει πρόοδος, αλλά και σημαντικές εκκρεμότητες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αλλά και σημαντικά ζητήματα που ακόμη παραμένουν ανοιχτά για να κλείσει η αξιολόγηση, διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Tζέρι Ράις στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί πρόοδος, ωστόσο υπάρχουν σημαντικά ζητήματα (τα οποία δεν προσδιόρισε) τα οποία παραμένουν ανοιχτά.

Ο ίδιος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πότε οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν στη λεγόμενη τεχνική συμφωνία (staff level agreement).

Αναφορικά με το πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε τη θέση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ -η οποία σημειωτέον την ερχόμενη Δευτέρα θα παραστεί σε εκδήλωση στο Βερολίνο προσκεκλημένη της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ- ότι θα πρέπει να στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος αφορά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η συμφωνία για το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει -όπως είπε- να προηγηθεί του δεύτερου πυλώνα ο οποίος αφορά τη δέσμευση για την ελάφρυνση του Χρέους. Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε περαιτέρω αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τις συζητήσεις που αφορούν τη διαδικασία του Δημοσίου Χρέους.

Σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν το ΔΝΤ να βλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2018 και να ζητά πρόσθετα μέτρα για το επόμενο έτος ο Τζ. Ράις δεν επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες. Ερωτηθείς για το ποιος ευθύνεται για τις καθυστερήσεις και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, αρκέστηκε να αναφέρει ότι όλοι εργάζονται για να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει την ανάπτυξη και την απασχόληση. Όλοι εμπλέκονται με καλή πρόθεση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επαφές με την Κριστίν Λαγκάρντ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή