Φαγητό στο μπαρ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει αλλάξει το «42». Στον τρόπο της εξυπηρέτησης, στον τρόπο των ποτών, της μουσικής, στην αύρα συνολικά. Ανέκαθεν φλέρταρε με το κλασικό, όμως το έκανε με ένα κάπως «χιπστερικό» στυλ. Πλέον έχει αποκτήσει τη γλύκα του κλασικού, δοκιμάστηκε στον χρόνο, έκανε σουξέ (είναι από τα μπαρ που διαμόρφωσαν το νέο κύμα, τη νέα αντίληψη για τα κοκτέιλ), έκανε κοιλιά, πέρασε από σαράντα κύματα, διατηρώντας όμως ποιοτικά στάνταρ. Σήμερα θα ’ρθεις για τις νέες αναμείξεις του μπάρμαν και ιδιοκτήτη Χρήστου Χουσέα, αλλά και για να πιεις ένα από τα δεκάδες ρούμια, ένα δυνατό κονιάκ, ένα ουίσκι πιπεράτο. Η συλλογή μεγάλη, δεν χορταίνεις να ανακαλύπτεις αποστάγματα. 

Οι χειροπιαστές αλλαγές: ξεκίνησε να ξαναλειτουργεί από το πρωί. Ο καφές εκλεκτός και καλοκαμωμένος, με τη γλύκα που έχει όταν τον φτιάχνει χέρι εκπαιδευμένο. Τσάι συμπαθητικό. 

Aλλη αλλαγή: προστέθηκε ένα μικρό μενού για όλες τις ώρες της ημέρας. Με φαγητά της μοδός, burgers, bao buns και τα τοιαύτα, πιασάρικα φαγητά, καλοφτιαγμένα όμως και ταιριαστά με την αποσταγματοποσία. 

Δοκίμασα αρκετά. Από το πρωινό/brunch (μέχρι τις 5 μ.μ.), το breakfast sandwich, με biscuit bun (ένα είδος μπριός, πολύ νόστιμο) με αυγό, μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο. Πλήρες και ισορροπημένο, παρά τα λιπαρά στοιχεία. Επίσης, τα pancakes φτιαγμένα με ξινόγαλο (δίνει ψωμένια, τριφτή υφή και υπέροχη γεύση στις τηγανίτες). Μία παρατήρηση: τα συνοδευτικά (maple syrup και πραλίνα) είναι κομμάτι άψυχα, θα προτιμούσα ένα καλό μέλι, μια πιο ιδιαίτερη, χειροποίητη πραλίνα. Ιδανικό για τους… προσέχοντες, το breakfast bowl με γιαούρτι, φρούτα, σπιτικό μείγμα granola και σιρόπι σφενδάμου (και εδώ θα ήθελα μέλι). Από το κυρίως μενού δοκιμάσαμε τα εξής: τη σαλάτα με γκοργκοντζόλα και καρύδια, κλασική, καλοαρτυμένη. Το brunch bowl με κινόα, αυγό ποσέ, μανιτάρια και αβοκάντο ήθελε λίγο περισσότερη δουλειά: σφιχτό το αυγό, παραβρασμένη η κινόα, λίγο ασύνδετα τα υλικά. Τα δύο μπέργκερ ωραιότατα, με το φέρον το όνομα του μπαρ να ξεχωρίζει: τυρί σεβρ και καραμελωμένο μπέικον κάνουν τη διαφορά. Aποκάλυψη το σάντουιτς με biscuit bun και τραγανό και ζουμερό τηγανητό κοτόπουλο (μαριναρισμένο σε ξινόγαλο κατά τον νοτιοαμερικανικό τρόπο). Αλλα δύο νόστιμα πιάτα, το ράμεν με χοιρινή πανσέτα, noodles και ποσέ αυγό (θα ήθελα λίγο πιο δυνατό και αρκετά πιο καυτό τον ζωμό, κατά τον ιαπωνικό τρόπο) και τα bao buns, ψωμάκια ατμού με λιανισμένη ψητή πανσέτα και λεπτοκομμένα λαχανικά, που προτείνονται και ως bar snack. 

Για κλείσιμο, μισό ποτηράκι κονιάκ. Στα ηχεία «μαύρη» μουσική, Κυριακή βράδυ, κλείνει ωραία η εβδομάδα. ■

 

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα, 

Τ/213-00.52.153. Ανοιχτά καθημερινά από το πρωί. Κόστος: περίπου 12-20 €/άτομο, χωρίς τα ποτά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή