Γνώριμοι των Αρχών οι δράστες της δολοφονίας του γιατρού

Γνώριμοι των Αρχών οι δράστες της δολοφονίας του γιατρού

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα είναι οι δύο δράστες της δολοφονίας 70χρονου γιατρού, το βράδυ της Τετάρτης, μέσα στο διαμέρισμα-ιατρείο που διατηρούσε στην οδό Μάρνη.

Πρόκειται για έναν 50χρονο Ρουμάνο, δραπέτη των φυλακών Κορυδαλλού και έναν 57χρονο Ελληνα, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μέσα στην πολυκατοικία, όπου διέμενε το θύμα.

Κίνητρο του φόνου πιθανολογείται ότι ήταν η ληστεία, καθώς οι δύο δράστες έδεσαν και φίμωσαν τον 70χρονο και στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους του ιατρείου σε αναζήτηση χρημάτων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, γείτονες του 70χρονου που άκουσαν φασαρία στο διαμέρισμα ειδοποίησαν την Αμεση Δράση και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ακούγοντας τις σειρήνες, οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθεια και επιχείρησαν να διαφύγουν. Ωστόσο εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και παρά την αντίσταση που προέβαλαν, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του διαμερίσματός του. Είχε δεμένα χέρια και πόδια, ενώ οι δράστες είχαν φράξει το στόμα του με κασκόλ. Ο θάνατός του αποδίδεται σε ασφυξία.

Ο 50χρονος Ρουμάνος είχε καταδικαστεί για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές και εξέτιε ποινή φυλάκισης στις φυλακές Κορυδαλλού. Τον περασμένο Φεβρουάριο και ενώ εργαζόταν στο κέντρο διανομής τροφίμων της φυλακής κατάφερε να αποδράσει κρυμμένος μέσα σε φορτηγό με αλεύρι. Ο Ελληνας συνεργός του, αντίστοιχα, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απάτες, πλαστογραφίες και άλλα παρόμοια αδικήματα.

Αντιθέτως, άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας ενός 75χρονου, στο σπίτι του στην οδό Αλκαμένους στον Αγιο Παντελεήμονα. Βρέθηκε και αυτός νεκρός το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο εκτιμάται ότι ο θάνατός του επήλθε πριν από 7-8 ημέρες.

Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη και το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν οι περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το θύμα έφερε μαχαιριές στην πλάτη, ενώ στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη έρευνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή