«Διαστημική» εμπειρία με τον Τέρενς Μάλικ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

«Διαστημική» εμπειρία με τον Τέρενς Μάλικ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Voyage of Time: Life’s journey» του Τέρενς Μάλικ προβάλλεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε μια «διαστημική» κινηματογραφική εμπειρία, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 10 Απριλίου.

Το ντοκιμαντέρ για τη γένεση του σύμπαντος έρχεται στην director’s cut εκδοχή του και με την αφήγηση της Κέιτ Μπλάνσετ. Πριν και μετά την προβολή, οι θεατές μπορούν να επισκεφθούν μια διαδραστική εγκατάσταση που θα τους μεταφέρει την εμπειρία της αναζήτησης ζωής σε άλλους πλανήτες. To Flix, σε συνεργασία με τον Αντώνη Κάνουρα, μηχανικό ρομποτικής και ιδρυτή της Robotixlab, στήνει ένα διαδραστικό «terraforming project», όπου κάθε θεατής θα μπορεί να παίξει και να πειραματιστεί με ρομπότ και να νιώσει μέλος της NASA σε διαστημικές αποστολές. Επίσης, με τα τηλεσκόπια του τμήματος Αστρονομίας και του Αστεροσκοπείου των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής θα μπορέσετε να παρατηρήσετε από κοντά τον Ηλιο και τη Σελήνη.

Το ντοκιμαντέρ του Μάλικ («Το δέντρο της ζωής», «Λεπτή κόκκινη γραμμή», «Badlands») είναι έργο ζωής του σκηνοθέτη, ο οποίος μέσα από ένα κινηματογραφικό πανόραμα εικόνων μάς μεταφέρει στη γέννηση των αστεριών, την έκρηξη και τον σχηματισμό γαλαξιών και πλανητών, τις πρώτες μορφές ζωής στη Γη, την πορεία του ανθρώπου, για να καταλήξει στον σύγχρονο κόσμο κι ακόμα πιο μακριά.

Μέσα από τις εικόνες του Μάλικ γίνεται φανερή η απεραντοσύνη του κόσμου, ο οποίος υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει και αφού χαθεί η μικρή μας υπόσταση, αλλά και η διαφορά του ανθρώπου από τα άλλα έμβια όντα. Εκείνα έχουν ως μόνο στόχο την επιβίωση στον κύκλο της ζωής τους, ενώ ο άνθρωπος θέλει να ζήσει και να κατανοήσει τον κόσμο του.

«Voyage of Time: Life’s journey», Μικρή Σκηνή, 7.30 μ.μ. & 9.30 μ.μ., Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή