Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Λαϊκά και… άλλα

Θεσσαλονίκη

Η Γιώτα Νέγκα παρουσιάζει απόψε την παράσταση «Τα τραγούδια που λες» στο Mylos Club στη Θεσσαλονίκη. Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία που ξεκινάει από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντος, η αγαπημένη ερμηνεύτρια, με την εξαιρετική φωνή και σκηνική παρουσία, θυμάται τραγούδια που αγαπά, τραγούδια πολύτιμα, από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, με κοινό χαρακτηριστικό τη σπουδαιότητα και την απήχησή τους.

ΕΚΘΕΣΗ

Κοστούμια τέχνης

Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανοίγει το πλούσιο βεστιάριό του και παρουσιάζει κοστούμια στις βιτρίνες τέχνης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Καρόλου Ντηλ 33). Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης προηγούμενης διοργάνωσης με τίτλο «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο», που πραγματοποίησε το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ το περασμένο φθινόπωρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του θεάτρου. Εως τις 10/4.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοιξιάτικη γιορτή

Ξάνθη

Το 11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής συνεχίζεται και σήμερα στην πόλη της Ξάνθης, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, στις 8.30 μ.μ. Η σημερινή συναυλία περιλαμβάνει συνθέσεις των Ραβέλ, Χατζιδάκι, Γιάννη Κωνσταντινίδη κ.ά. Με τους Μαρίνα Θεοδωροπούλου (σοπράνο) και Ανδρέα Ξενόπουλο (πιάνο).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φιλαρμονική «Μάντζαρος»

Κέρκυρα

Την καθιερωμένη συναυλία δίνει στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου, στις 9 μ.μ., το Μουσικό Σώμα της Φ.Ε. «Μάντζαρος». Συμπράττουν ως σολίστ οι: Ηρα Ζέρβα (σοπράνο), Ευτυχία Μαυροπούλου (τραγούδι) και Ηλίας Σκορδίλης (κλαρινέτο). Την παρουσίαση των μουσικών έργων θα κάνει ο Σπύρος Βέργης, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Ναταλία Καποδίστρια. Το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Σωκράτης Ανθης.

ΒΙΒΛΙΟ

«Το ημερολόγιο ενός δειλού»

Βόλος

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου συζητεί με μαθητές και εκπαιδευτικούς για το θέμα του εκφοβισμού στο σχολείο με αφορμή το βιβλίο του «Το ημερολόγιο ενός δειλού» (εκδ. Καστανιώτη) στη 1 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για έναν έρωτα ανεκπλήρωτο

Μετά τις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, θα φιλοξενηθεί σήμερα και αύριο στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν έρωτα που, ύστερα από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητεί δικαίωση. Μια παράσταση για τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που τραγουδάει επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πόε και Μαλαρμέ σε μία έκθεση

Ο Τάσος Μαντζαβίνος εικονογραφεί δύο μεγάλα ποιήματα του σκοτεινού ρομαντισμού: «Το κοράκι» του Εντγκαρ Αλαν Πόε και «Ο τάφος του Εντγκαρ Πόε» του Στεφάν Μαλαρμέ. Μέσα από χαρακτικά, σχέδια και χρωματιστά μελάνια, ο καλλιτέχνης επιχειρεί να μεταφέρει τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του Αμερικανού ποιητή: το κοράκι ως άνοιγμα στην αιωνιότητα. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Απριλίου στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης στη Θεσσαλονίκη. Θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου.

ΕΡΜΙΟΝΗ

Μια τραγωδία για τη γυναίκα

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» του Φ. Γκ. Λόρκα, νέα θεατρική παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας συνεχίζεται στη χειμερινή σκηνή του Πολυχώρου Πολιτισμού ARTίκι στο Κρανίδι Ερμιονίδας έως τo Σάββατο 22 Απριλίου. Μια τραγωδία για τη γυναίκα σε κάθε σημείο της Γης. Εργο παθών και συγκρούσεων, στροβιλίζεται γύρω από τα όρια της ατομικής ελευθερίας και των τυραννικών προκαταλήψεων. Ενα ψυχογράφημα εσωτερικών διεργασιών, που αποτυπώνουν τη μάχη δύο αντιθετικών δυνάμεων, τη συντήρηση ενός ασφυκτικού ηθικού κώδικα και την απελευθέρωση των ζωτικών ανθρώπινων ορμών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πήλινες μορφές από τα βάθη του χρόνου

«Ειδώλιο, ένας μικρόκοσμος από πηλό» είναι ο τίτλος της μεγάλης περιοδικής έκθεση που είναι αφιερωμένη στα πήλινα ειδώλια και η οποία παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Συνολικά εκτίθενται 672 ειδώλια, από την Προϊστορική εποχή μέχρι το τέλος της αρχαιότητας, όλα από ανασκαφές σε νεκροταφεία και οικισμούς, με σκοπό όχι μόνον την κατανόηση τεχνικών στοιχείων, μορφολογίας και εξέλιξης αλλά και την ψηλάφηση των μηνυμάτων τα οποία μεταφέρουν αυτές οι μορφές που φθάνουν σε εμάς έχοντας ταξιδέψει από τα βάθη του χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή