Στο παρά πέντε ο διορισμός μελών στην Επ. Ανταγωνισμού – Εμπλοκή με το καρτέλ των κατασκευαστών

Στο παρά πέντε ο διορισμός μελών στην Επ. Ανταγωνισμού – Εμπλοκή με το καρτέλ των κατασκευαστών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εμπλοκή και νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της υπόθεσης του καρτέλ των κατασκευαστικών προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει στο παρά πέντε την νέα αντιπρόεδρο και άλλα τρία μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η ακροαματική διαδικασία για τις κατασκευαστικές εταιρείες που δεν υπήχθησαν στη διαδικασία διευθέτησης και επρόκειτο να ξεκινήσει χθες, τελικώς αναβλήθηκε. Το χειρότερο; Ο τρόπος με τον όποιο διαμορφώθηκε η σύνθεση της επιτροπής, με την ελλιπή αντικατάσταση των παλαιών μελών, ενδεχομένως να δώσει το επιχείρημα στους δικηγόρους των εταιρειών να εγείρουν θέμα νόμιμης συγκρότησής της.

Ειδικότερα, μόλις την Πέμπτη 6 Απριλίου υπεγράφησαν και το βράδυ της ίδιας ημέρας δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι δύο σχετικές αποφάσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου. Με την απόφαση 41343/6-4-2017 διορίστηκε η νέα αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Αννα Νάκου, η οποία αντικατέστησε τον κ. Δημήτρη Λουκά. Με την απόφαση 40673/5-4-2017 (η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 6/4/2017) διορίστηκαν ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο κ. Σωτήρης Καρκαλάκος στη θέση του κ. Δημήτρη Δανηλάτου και δύο αναπληρωματικά μέλη, ο κ. Μ. Πολέμης και η κ. Α. Αδαμάκου.

Επιπλέον, δεν έχει βρεθεί και οριστεί ακόμη αντικαταστάτης του κ. Ι. Αυγερινού, τακτικού μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, του οποίου επίσης η θητεία έληξε, καθώς η υποψηφιότητα της κ. Μαρίνας Σταυροπούλου αποσύρθηκε από την ίδια πριν καν γίνει η σχετική ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πιθανή αμφισβήτηση

Χθες, λοιπόν, εμφανίστηκε η νέα σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την απουσία, ωστόσο, ενός τακτικού μέλους, αυτού που δεν έχει οριστεί ακόμη. Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να αποτελέσει το νομικό άλλοθι για την αμφισβήτηση του τρόπου συγκρότησης της σύνθεσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το γεγονός ότι οι παραπάνω διορίστηκαν στις νέες θέσεις λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για το καρτέλ των κατασκευαστικών, που αποτελεί μία από τις πλέον δύσκολες υποθέσεις και με όγκο στοιχείων, σήμαινε αυτομάτως ότι δεν προλάβαιναν να αποκτήσουν γνώση της ιστορίας, καθώς μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση και σε όλο αυτό το αποδεικτικό υλικό. Το αναμενόμενο, λοιπόν, ήταν να αναβληθεί η διαδικασία όπως και έγινε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή