Δωρεά από Λάμψα ο φωτισμός της πλατείας Συντάγματος

Δωρεά από Λάμψα ο φωτισμός της πλατείας Συντάγματος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερη λάμψη υπόσχεται να προσφέρει στην πλατεία Συντάγματος η εταιρεία Λάμψα Α.Ε., ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και ενοικιάστρια της όμορης μονάδας King George.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ξενοδοχειακή εταιρεία κατέθεσε προς τον Δήμο Αθηναίων πρόταση δωρεάς που αφορά την αντικατάσταση και αναβάθμιση του φωτισμού της πλατείας Συντάγματος. Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων έκανε δεκτή τη δωρεά, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 200.000 ευρώ. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι βασικοί μέτοχοι της ξενοδοχειακής εταιρείας επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τη βελτίωση της εικόνας της κεντρικότερης πλατείας της Αθήνας. Λίγα χρόνια πριν ο κ. Θανάσης Λασκαρίδης –εφοπλιστής και βασικός μέτοχος με τον αδελφό του κ. Πάνο Λασκαρίδη στη Λάμψα– είχε διαθέσει προσωπικά κεφάλαια ύψους περίπου 1,8 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση των έργων ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος. Τα έργα περιελάμβαναν από την αναπαλαίωση του σιντριβανιού, η κατασκευή του οποίου χρονολογείται στον 18ο αιώνα, έως τη μαρμαρόστρωση και την αναδημιουργία των καταρρακτών δεξιά και αριστερά της πλατείας. Επίσης, το πράσινο της πλατείας ανανεώθηκε και τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια.

Στόχος, το νέο έργο αναβάθμισης του φωτισμού της πλατείας να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Ωστόσο, το τελικό χρονοδιάγραμμα θα προκύψει και από τον βαθμό ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών να παρέχουν έγκαιρα τις απαραίτητες άδειες. Πάντως, από την πλευρά της η Λάμψα Α.Ε. έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος για την υλοποίηση του έργου με την ανάθεση της σχετικής μελέτης σε ξένη εξειδικευμένη με το αντικείμενο εταιρεία. Οπως προκύπτει από τη μελέτη, η εγκατάσταση του νέου συστήματος φωτισμού αναμένεται να συμβάλει στο να γίνει περισσότερο αντιληπτή η αίσθηση ασφάλειας το βράδυ στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας και παράλληλα να ενισχύσει τη νυχτερινή τουριστική εμπειρία για τους επισκέπτες. Επιπλέον, έχει προβλεφθεί από την εγκατάσταση των νέων φωτιστικών μέσων να καταστεί εφικτή και η εξοικονόμηση ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή