Στην ντουλάπα των 40

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 40 (με αίσθηση 30…), «νόσος» που χτυπάει όλο και περισσότερες γυναίκες, σου συμβαίνουν διάφορα περίεργα. Το σώμα αρχίζει να χτυπάει καμπανάκια, αρχίζει να απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα, αλλά το μυαλό αντιστέκεται, στη λογική ότι η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει μόνο όταν αρχίζεις να μετράς. Κάνει επίσης πρωτοφανείς σκέψεις, αναπάντεχες. Ποιος θα περίμενε για παράδειγμα ότι στην τρομερή είδηση της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο, απ’ όλα τα απίθανα που συνέβησαν εντός κι εκτός ντουλάπας, θα «σκάλωνε» στην προσφώνηση του 64χρονου θύματος ως «ηλικιωμένης» από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ; «Δεν της έφταναν όλα», σκέφτηκα, τη βγάζουν και απόμαχο της ζωής. Κι αν τα 60 της έχουν αίσθηση 50; Με τι καρδιά της ρίχνουμε το φαρμάκι μας; Μιλώντας για ντουλάπες, θα πρότεινα σε όλες όσες αισθάνονται την ίδια… ασυμβατότητα με την πραγματική τους ηλικία, να μη βλέπουν μια συγκεκριμένη εκπομπή τα μεσημέρια. Η εκπομπή στην οποία πέντε γυναίκες διαγωνίζονται για το καλύτερο outfit χαρίζει άφθονες πίκρες στις τηλεθεάτριες με ευαίσθητη ψυχική υγεία. Ο λόγος δεν είναι τα 400 ευρώ που έχουν να διαθέσουν για ψώνια, αλλά το θάψιμο που πέφτει την ώρα της κριτικής. Οταν οι 20χρονες διαγωνιζόμενες, με το πιο γλυκό χαμόγελο στα χείλη, μιλώντας για τις μεγαλύτερες συμπαίκτριές τους (δηλαδή πάνω από 35, τόσο υπέργηρες), θα ξεστομίσουν τη φράση-μαχαιριά: «Αυτό δεν νομίζω ότι είναι για την ηλικία τηηης». Θα τραβήξουν λίγο το “της” μήπως και δεν εντοπίσουμε την προσβολή στο περιρρέον cuteness. Αχ κορίτσια, μπορεί να πατήσαμε τα 40, αλλά τόσο η ακοή μας όσο και το ενσωματωμένο μας «θιγόμετρο» είναι πιο οξυμένα από ποτέ.

Με το βάρος, κάπως τα έχουμε καταφέρει. Κάπως. Στην ίδια εκπομπή, οι συμμετέχουσες θα πετάξουν μεν τη μομφή τους για το «ατόπημα» των παραπανίσιων κιλών, αλλά θα την καλύψουν πιο αποτελεσματικά. «Νομίζω ότι αυτό το ρούχο σού προσδίδει όγκο εκεί που δεν το χρειάζεσαι», θα πουν για παράδειγμα, και ο νοών νοείτω. Οχι όμως και να εμφανιστεί η πάσα μία 45χρονη με σκισμένο τζιν, να επιλέξει χρώμα φούξια στην μπλούζα ή –θου Κύριε– κολιέ με ζωάκια. Είναι παλιμπαιδισμός, δεν έχει αποδεχθεί την ηλικία της, βρίσκεται σε σύγχυση, πρέπει να τη συνεφέρουμε πριν να είναι πολύ αργά και κάνει καμιά άλλη τρέλα. «Θα σέβεστε!», απαντάμε κι εμείς στην οθόνη με την ωριμότητα των 40 (με αίσθηση 30…) γιατί καλές καλές, αλλά είναι να μη μας πατήσεις τον κάλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή