Απάτες και αυταπάτες

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν γίνει κυβέρνηση ήταν ανέκδοτο, σαν αυτά που λένε τα πιτσιρίκια στα νηπιαγωγεία και χαχανίζουν χαριτωμένα: ήταν ένας που περπατούσε με δεμένα τα μάτια και μονολογούσε «θα πέσω, θα πέσω, ωχ Θεέ μου, θα σκοντάψω και θα πέσω…». Πραγματικά, κάποια στιγμή σκοντάφτει και πέφτει, και όταν σηκώνεται λέει στους γύρω του: «Δεν σας το έλεγα εγώ ότι θα πέσω;»…

«Το πρόβλημα με τα πολιτικά ανέκδοτα είναι ότι εκλέγονται», είχε πει κάποιος Αμερικανός επιχειρηματίας, αλλά ειδικά στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι εκλέγονται και τα ανέκδοτα του νηπιαγωγείου. Ετσι και ο υπουργός Εσωτερικών (Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ.) Πάνος Σκουρλέτης έκανε αυτό το ολίγον σαχλό ανεκδοτάκι πολιτική πραγματικότητα. «Ακούγεται, αυτές τις ώρες που μιλάμε, από κάποιες φωνές, ότι ενδεχομένως να χρειαζόμαστε άλλο ένα νέο μνημόνιο… Μα αυτό δεν λέγαμε; Αυτό δεν λέγαμε το ’10, το ’11, ότι η αποτυχία αυτής της πολιτικής είναι ότι γεννάει την ανάγκη για μια νέα συνταγή ακριβώς ίδια με την προηγούμενη; Για ένα νέο μνημόνιο, για μια ανακύκλωση της λιτότητας;» διερωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή τη στιγμή… Δεν το γνωρίζαμε όταν αναλαμβάναμε την κυβέρνηση; Βεβαίως το γνωρίζαμε».

Με άλλα λόγια: εκεί που θα τελειώναμε με τα μνημόνια το 2015, χαντάκωσαν την οικονομία με αποτέλεσμα να χρειαστεί ένα ακόμη πρόγραμμα στήριξης για να μας πουν ότι εμείς το λέγαμε από το 2010 και ότι θα χρειαστούμε κι άλλο μνημόνιο το 2017. Το θέατρο του παραλόγου; Ναι, με μεγάλες δόσεις κοροϊδίας εις βάρος του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα εκείνων των εύπιστων που πίστεψαν ότι οι νυν κυβερνώντες θα καταργήσουν το μνημόνιο με ένα «άρθρο κι ένα νόμο».

Είχε πει πολλά ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικώς για τα μνημόνια. Να δεχθούμε ότι ήταν αυταπάτες. Το να συνεχίζουν όμως την άχαρη κουβέντα και μάλιστα στο στυλ «εμείς το ’χαμε πει, όχι μόνο δεν θα σχίζαμε τα μνημόνια, αλλά θα τα υπογράφαμε δυο δυο», δεν μιλάμε πια για αυταπάτες, αλλά για καραμπινάτες πολιτικές απάτες…

Βεβαίως, μετά ο κ. Σκουρλέτης το γύρισε στην κλασική συριζαϊκή απάτη με τίτλο «παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου»: «Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, σε συνεργασία με την τρόικα εσωτερικού, το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε, προσπαθούν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα… Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτοί που επιθυμούν ένα 4ο μνημόνιο είναι το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και η Νέα Δημοκρατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή