15 δισ. «χαμένα» κέρματα και χαρτονομίσματα δεν έγιναν ποτέ ευρώ

15 δισ. «χαμένα» κέρματα και χαρτονομίσματα δεν έγιναν ποτέ ευρώ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρματα και χαρτονομίσματα αξίας άνω των 15 δισ., από τα παλία εθνικά νομίσματα των κρατών της ευρωζώνης,  βρίσκονται «χαμένα»  σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο, τα τελευταία 15 χρόνια, το ύψος αυτων των χρημάτων από την μη μετατροπή τους σε ευρώ, αγγίζει ποσό ισο με αυτό των εισαγωγών στη Λετονία, δηλαδή κοντά στα 15 δισεκατομμύρια.

Ο μισός «κρυμμένος θυσαυρός», όπως τον χαρακτηρίζει, βρίσκεται κρυμμένος σε μάρκα στη Γερμανία, η οποία μάλιστα αποτελεί έναν από τους παλαιότερους εταίρους στην ευρωζώνη. Ακολουθεί το γαλλικό φράγκο και η ισπανική πεσέτα.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται η ελληνική δραχμή, ενώ αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση της Ιταλίας, στην τέταρτη θέση, με τον «θησαυρό» της να αποτελείται αποκλειστικά από κρυμμένα χαρτονομίσματα.

Ωστόσο, το ένα τρίτο των χρημάτων αυτών, πλεόν είναι άνευ αξίας, με την προθεσμία για μετατροπή τους να έχει λήξει προ πολλου, όπως ισχύει και στην περίπτωση της δραχμής.

Οι Γερμανοί ωστόσο, που μπορεί να βρουν τυχαία κάποιο μάρκο στις σχισμές του καναπέ του είναι πιο τυχεροί αφού η Μπούντεσμπανκ έχει κάνει γνωστό πως θα δέχεται παλιά νομίσματα εσαεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή