Η Λίγκα δίνει σκυτάλη στο Κύπελλο

Η Λίγκα δίνει σκυτάλη στο Κύπελλο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτά μέχρι νεωτέρας άφησε ορισμένα μέτωπα η 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, χωρίς να δημιουργήσει ανατροπές παρότι έφερε στην επιφάνεια νέα δεδομένα. Η ισοπαλία του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά ανέστειλε απλώς τους πανηγυρισμούς των «ερυθρολεύκων» που θέλουν ένα βαθμό για να εξασφαλίσουν τον τίτλο, η ΑΕΚ μετά το εμφατικό 5-0 επί της Κέρκυρας και την ισοπαλία της Ξάνθης στην Τρίπολη άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς στους 4 βαθμούς, ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός είναι και τυπικά στην τετράδα των πλέι οφ, η Βέροια υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά την ήττα της στο Αγρίνιο, ενώ ξαναφούντωσε η μάχη για την αποφυγή της άλλης θέσης που οδηγεί στη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς ο Ηρακλής νίκησε στα Γιάννενα και έφτασε την ΑΕΛ (πήρε ισοπαλία στο Περιστέρι) στους 25 β., δύο πάνω από τον Λεβαδειακό που είναι προτελευταίος.

Τη νίκη της ημέρας την πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού με το ευρύ 3-0, εκμεταλλευόμενος την επιλογή του Ουζουνίδη να χρησιμοποιήσει 9 εφεδρικούς παίκτες για να φρεσκάρει την ομάδα του ενόψει του αυριανού αγώνα τους στο Κύπελλο. Εκεί πέφτει, άλλωστε, το βάρος των τεσσάρων «μεγάλων» στις επόμενες δύο εβδομάδες. Τα πράγματα στη Σούπερ Λίγκα έχουν λίγο-πολύ κριθεί και το Κύπελλο είναι πλέον ο μεγάλος στόχος τους, με δεδομένο ότι η κατάκτησή του έχει αποκτήσει άλλη δύναμη επικοινωνιακά μετά την πρόκριση όλων τους στην ημιτελική φάση του, για πρώτη φορά μετά το 1949!

Ο Ουζουνίδης δεν υπολογίζει μόνο τον Λουντ (διάστρεμμα – δύσκολα θα προλάβει) ενώ μοναδικό πρόβλημα για τον Ιβιτς είναι ο Βαρέλα που έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και η συμμετοχή του στο αυριανό ντέρμπι της Λεωφόρου θα κριθεί σήμερα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε χθες στην Τούμπα (με άδεια του Ατρομήτου) τον Λημνιό, ο οποίος πέρασε από εργομετρικές εξετάσεις και θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο, με τους Περιστεριώτες να εισπράττουν 900 χιλ. ευρώ και να διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης.

Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν χθες τη συνεργασία τους με τον Θοδωρή Ελευθεριάδη, ο οποίος θα αναλάβει από το τέλος της περιόδου τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός περιμένει την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς καμία σημαντική απουσία, με τους οπαδούς του να κάνουν ουρές χθες για ένα εισιτήριο του ντέρμπι της Πέμπτης. Οπως επιβεβαίωσε ο Νίκος Ζαμάνης, ο Ρισβάνης έχει κλείσει στους «ερυθρόλευκους» και από τη νέα περίοδο θα ανήκει στο δυναμικό τους.

Πλην του Λαμπρόπουλου ο οποίος υποβλήθηκε το Σάββατο σε εγχείρηση χιαστού και αμέσως μετά ανακοινώθηκε η επέκταση του συμβολαίου του, η ΑΕΚ δεν υπολογίζει και τον Αϊντάρεβιτς, που έπαθε θλάση και θα μείνει εκτός. Σε χθεσινή ενημέρωση, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, project manager της «Αγιάς Σοφιάς», τόνισε ότι τον Ιούνιο εκδίδεται η άδεια του νέου γηπέδου και ξεκινά άμεσα η πρώτη φάση των έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή