Μάχη παραμονής στην Α1 μπάσκετ

Μάχη παραμονής στην Α1 μπάσκετ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αμαλιάδα και στην Πάτρα, η αγωνία της παραμονής στο πρωτάθλημα τη Α1 κατηγορίας κορυφώνεται μέχρι την τελευταία αγωνιστική που θα διεξαχθεί μεθαύριο, με τον Κόροιβο να έχει βαθμολογικό προβάδισμα ενός πόντου απέναντι στον Απόλλωνα.

Αν ο Κόροιβος νικήσει τον Προμηθέα, θα συνεχίσει για 4η χρονιά στο πρωτάθλημα, ενώ αν ηττηθεί και ο Απόλλων επικρατήσει του Λαυρίου, η παραδοσιακή ομάδα της Πάτρας θα κατακτήσει τη 12η θέση της σωτηρίας, γιατί έχει πλεονέκτημα έναντι του Κοροίβου σε περίπτωση ισοβαθμίας από τα αποτελέσματα των αγώνων τους (92-66, 67-71).

Οι φιλοξενούμενοι και στους δύο αγώνες δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο και θα παίξουν για το γόητρό τους, αν και στην περίπτωση του Προμηθέα μπορεί να λειτουργήσει και το έρεισμα συμπαράστασης στον συμπολίτη Απόλλωνα και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η «μάχη» της παραμονής στη φετινή περίοδο αφορούσε τις ομάδες της περιφέρειας και κερδισμένη ήταν η Κύμη, που νίκησε τον Απόλλωνα (76-70) στον «τελικό» της Χαλκίδας και ανανέωσε την παρουσία της για δεύτερη περίοδο, ενώ το Λαύριο επικράτησε του Αρη (75-70) και γιόρτασε, επίσης, την τρίτη θητεία του στην Α1, καθώς και τα Τρίκαλα (74-67 τον Κολοσσό), τα οποία είχαν πετύχει τον ίδιο στόχο, νωρίτερα από την προτελευταία αγωνιστική.

• Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας βρίσκονται ο Ολυμπιακός (72-53 τον Προμηθέα) και ο Παναθηναϊκός (101-74 το Ρέθυμνο) που είχαν εύκολη αποστολή στα εκτός έδρας παιχνίδια τους, ενώ και στην τελευταία αγωνιστική θα έχουν ευκαιρία της τελικής πρόβας πριν υποδεχτούν οι μεν «πράσινοι» τη Φενέρ (18-20/5) και οι δε «ερυθρόλευκοι» την Εφές (19-21/5). Ελαφρύ διάστρεμμα υπέστη ο Καναδός σέντερ Κεμ Μπιρτς, στον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή