«Κοριοί» και στην Εθνική ποδοσφαίρου

«Κοριοί» και στην Εθνική ποδοσφαίρου

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στο σκάνδαλο «EΠΟ–gate» έδωσε η έρευνα που διενεργήθηκε στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων στον Αγ. Κοσμά αλλά και η δεύτερη έρευνα στα γραφεία της ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδί. Σύμφωνα με το πόρισμα της εταιρείας που διενήργησε τον έλεγχο, εντοπίστηκε ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο σε λειτουργία στην είσοδο των γραφείων στον Αγιο Κοσμά. Στον διάδρομο των γραφείων εντοπίστηκε δεύτερη ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο με τα ίδια χαρακτηριστικά. Εντοπίστηκε μικρόφωνο ήχου στο γραφείο του υπευθύνου εγκαταστάσεων. Εντοπίστηκαν άλλες δύο παρόμοιες ενσωματωμένες κάμερες εν λειτουργία με δυνατότητα απευθείας παρακολούθησης ήχου και εικόνας στα γραφεία των προπονητών της εθνικής ομάδας. Πάνω από την ψευδοροφή των γραφείων βρέθηκε ο μηχανισμός καταγραφής, ο οποίος ήταν σε λειτουργία και είχε δυνατότητα διαδικτυακής μεταφοράς των δεδομένων που κατέγραφε.

Οι συγκεκριμένες κάμερες και ο καταγραφικός οργανισμός ήταν τοποθετημένα έτσι ώστε να παρακολουθούνται οι κινήσεις και οι συνομιλίες όλων όσοι βρίσκονταν στους χώρους του προπονητικού κέντρου διαδικτυακά, ακόμη και μέσω τηλεφώνου. Οσον αφορά τον δεύτερο έλεγχο που έγινε στα γραφεία της ομοσπονδίας στο Γουδί, στο control room διαπιστώθηκε άνοιγμα στο δάπεδο από το οποίο ήταν σαφές ότι αφαιρέθηκαν βιαίως τα πλακάκια. Διαπιστώθηκε κάτω από το δάπεδο η ύπαρξη τοποθετημένης βάσης τυπικά κατάλληλης για να φιλοξενήσει καταγραφικό μηχανισμό ο οποίος προφανώς κατέγραφε όλα τα στοιχεία από τις κρυφές κάμερες. Ο χώρος αυτός βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία της ΚΕΔ, όμως κατά την πρώτη επίσκεψή μας ο έλεγχος δεν κατέστη δυνατός, δεδομένου ότι για την είσοδο απαιτείτο χρήση ειδικού κωδικού, τον οποίο κανείς δεν γνώριζε για να μας γνωστοποιήσει. «Κατά την εκτίμησή μας σε αυτόν τον χώρο βρισκόταν το παράνομο καταγραφικό που αποσπάστηκε βιαίως με συνέπεια να καταστραφεί», καταλήγει το πόρισμα. Υπενθυμίζεται ότι κατά τον πρώτο έλεγχο είχαν βρεθεί μηχανισμοί υποδομής μη λειτουργούσας εγκατάστασης παρακολούθησης στα γραφεία του προέδρου και των αντιπροέδρων και κρυφή κάμερα στην είσοδο των γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Για το θέμα η ΠΔΕ/ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων: «Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, με οργή, βαθιά απογοήτευση και αίσθημα αισχύνης για όσα αποκαλύπτονται στην κοινή γνώμη στη διάρκεια της θητείας της, αναφορικά με τις προηγούμενες μεθόδους διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, παραδίδει στη δημοσιότητα και αποστέλλει στη Δικαιοσύνη νέα πορίσματα που πιστοποιούν την ύπαρξη εν λειτουργία μηχανισμών παρακολούθησης των υπαλλήλων της, των διεθνών παικτών και των εθνικών προπονητών στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων στον Αγιο Κοσμά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και την αποκάλυψη υπόγειας εγκατάστασης για την τοποθέτηση μηχανισμού καταγραφής των παρακολουθήσεων στα γραφεία της ομοσπονδίας, στο Γουδί.

Η ντροπή της τοποθέτησης των μηχανισμών αυτών, προφανώς επακόλουθο αντίστοιχων μηχανισμών που βρέθηκαν στα γραφεία της διοίκησης της ΕΠΟ και στην είσοδο των γραφείων της ΚΕΔ, βαρύνει όλους όσους υιοθέτησαν ή, αν γνώριζαν, δεν κατάγγειλαν τις πρακτικές αυτές και πλήττει βαριά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι ζήτημα τιμής, αλλά και καλώς νοούμενου συμφέροντος κάθε πλευράς που μετέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο –επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής ομάδας, ένωσης σωματείων αλλά και κάθε ποδοσφαιρικού παράγοντα ατομικά– να μη σιωπήσει, να μην επιτρέψει οιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης μπορεί πιθανώς να επιχειρηθεί».

Ηδη με βάση όσα προέκυψαν από τον πρώτο έλεγχο η ΕΠΟ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή