Διευκρινίσεις για την αδειοδότηση

Διευκρινίσεις για την αδειοδότηση

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και ερωτήματα που ετέθησαν, η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας σε ποιες περιπτώσεις ισχύει η ποινή του υποβιβασμού για όσες ΠΑΕ, ακόμα και άνω των δύο, δεν πάρουν άδεια. Στην ανακοίνωσή της η Σούπερ Λίγκα αναφέρει ότι στη συνεδρίαση του περασμένου Νοεμβρίου αποφασίστηκε ότι «ΠΑΕ που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Super League περιόδου 2016-2017 η οποία δεν θα λάβει άδεια ΕΠΟ κατά τη διαδικασία αδειοδότησης Απριλίου-Μαΐου 2017, θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση του πρωταθλήματος Super League περιόδου 2016-17 και θα υποβιβάζεται στη Football League, μόνον όμως αν ο λόγος μη αδειοδότησης συνίσταται είτε α) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο ή τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης ή β) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητικό προσωπικό της ΠΑΕ (ήτοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητών ή μέλη του τεχνικού επιτελείου) είτε γ) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία η αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες ή σωματεία.

Σε περίπτωση που οι ΠΑΕ που δεν θα λάβουν άδεια ΕΠΟ (εκ των ως άνω λόγων) είναι περισσότερες εξ αυτών που κατά την οικεία προκήρυξη της Super League υποβιβάζονται στη Football League, τότε σε κάθε περίπτωση θα υποβιβάζεται το σύνολο των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ, ακόμη κι αν υπερβαίνει τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται κατά την εν λόγω προκήρυξη (λ.χ. αν κατά την προκήρυξη υποβιβάζονται 2 ΠΑΕ και δεν λάβουν άδεια 3 ΠΑΕ, θα υποβιβαστούν και οι 3 ΠΑΕ, αλλά ουδεμία έτερη ΠΑΕ της Super League).

Ο ως άνω κανόνας και η ποινή του υποβιβασμού δεν θα ισχύει σε περίπτωση που ο λόγος μη αδειοδότησης είναι οποιοσδήποτε άλλος».

Στη συνέχεια, η Σούπερ Λίγκα επισημαίνει ότι η ως άνω απόφαση εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την ΕΠΟ. Ωστόσο, όπως έγραψε η «Κ» το περασμένο Σάββατο, συζητείται έντονα ότι επειδή οι ως άνω αποφάσεις δεν έχουν περάσει ούτε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος ούτε στον ΚΑΠ, μπορούν να προσβληθούν στα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου από ΠΑΕ η οποία θα υποβιβαστεί λόγω έλλειψης αδειοδότησης παρότι βαθμολογικά θα έχει κερδίσει την παραμονή της.

• Την εβδομάδα μετά το Πάσχα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της ΠΔΕ/ΕΠΟ με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη. Από τη συνάντηση θα φανεί εάν υπάρχει σύγκλιση των δύο πλευρών ώστε να γίνουν εκλογές στην ομοσπονδία μετά τη λήξη της θητείας της ΠΔΕ. Χθες, ο πρόεδρος της ΠΔΕ, Ι. Δρόσος, παρακολούθησε μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού τον αγώνα της Εθνικής U-16 με επίλεκτη ομάδα προσφύγων στον Αγιο Κοσμά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή