Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΥΠΟΙΚ για αξιολόγηση και χρέος

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΥΠΟΙΚ για αξιολόγηση και χρέος

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση μεταξύ κύκλων της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσαν οι αναφορές του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή για την οικονομία και την πρόοδο της αξιολόγησης.

Οι κύκλοι της ΝΔ δήλωσαν ότι «οι κυβερνώντες τα έδωσαν όλα για ένα τέταρτο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς να πάρουν κάτι για το χρέος» απαντώντας στον υπουργό, με τις πηγές του ΥΠΟΙΚ να ανταπαντούν καταλογίζοντας στην Πειραιώς αλλοίωση των πραγματικών στοιχείων.

Ειδικότερα, οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι «η απάντηση του κ. Τσακαλώτου δείχνει ότι τελεί σε πανικό και λέει ψέματα για το χρέος»  σχετικά με την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Τσακαλώτος επικαλέστηκε δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά από τη Μάλτα σύμφωνα με τις οποίες τώρα αρχίζουν οι συζητήσεις για το χρέος.

«Όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι απάντησαν ότι δεν υπάρχει τίποτα για το χρέος. Πήγαν τα έδωσαν όλα για ένα τέταρτο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς να πάρουν κάτι για το χρέος» σχολιάζουν στην Πειραιώς.

Όσον αφορά την Εξεταστική για την Υγεία στη ΝΔ εκφράζεται προβληματισμός για τους λόγους η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη διερεύνηση της τελευταίας διετίας, όταν η Ν.Δ. αποδέχεται εξ ολοκλήρου την έρευνα και ψηφίζουμε να διερευνήσει η Επιτροπή όλα και όλους. «Γιατί εμείς θέλουμε να είναι όλα στο φως» σχολίαζαν.

«Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»

«Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» απάντησαν πηγές της πλατείας Συντάγματος, δηλώνοντας ότι χρήσιμο θα ήταν οι «πηγές» της Νέας Δημοκρατίας πριν προβούν σε οποιαδήποτε διαρροή, να είναι βέβαιοι/ες ότι:

α) Ενημερώνουν τον Πρόεδρό τους με τα επίκαιρα και ορθά στοιχεία (π.χ. της Εργάνης), αλλά και για τη διαφορά μεταξύ επίτευξης και υπέρβασης στόχων, ώστε να μην εκτίθεται.

β) Δεν κωφεύουν στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος επανειλημμένως έχει πει ότι «τίποτε δεν είναι συμφωνημένο μέχρι όλα να συμφωνηθούν».

γ) Δεν κωφεύουν ούτε στις ανάλογες δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, όπως για παράδειγμα σε όσα ανέφερε σήμερα (Τετάρτη) η Κ. Λαγκάρντ, που επανέλαβε το αίτημα και την ανάγκη για ελάφρυνση χρέους, σημειώνοντας πως οι λεπτομέρειες (modalities) θα πρέπει να αποφασιστούν προκαταβολικά.

«Η κατάκτηση των α), β) και γ) είναι τα πρώτα μικρά βήματα προς τον απεγκλωβισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από μία μάλλον εμμονική πολιτική επικοινωνία που στηρίζεται στην αρχή: ‘’Αλλάζω την πραγματικότητα για να στηρίξω το αφήγημά μου’’» καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.

(Πηγή: ΣΚΑΙ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή