Τίλερσον: «Χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης» μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

Τίλερσον: «Χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης» μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας χαρακτηρίζονται από «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον μετά τις συνομιλίες, που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

«Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών μας είναι χαμηλό. Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Λαβρόφ στη Μόσχα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι Ρωσία και ΗΠΑ είναι έτοιμες για μια «αμείλικτη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας». «Επιβεβαιώσαμε τον κοινό μας στόχο», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία που έχει συνάψει με την Ουάσιγκτον για την αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων στην Συρία, Η συμφωνία είχε ανασταλεί μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς κατά του καθεστώτος Άσαντ. «Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων, δεδομένου ότι κοινός μας στόχος είναι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή