Καθαρό προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟ

Καθαρό προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟ

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριαρχικός και επιβλητικός ο Παναθηναϊκός, επικράτησε 2 – 0 του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό στη Λεωφόρο και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τον τελικό του Κυπέλλου, με τελευταίο εμπόδιο τη ρεβάνς στην Τούμπα σε δύο εβδομάδες. Οι «πράσινοι» ήταν σαφώς ανώτεροι και άξιζαν ακόμα καλύτερο σκορ, με βάση τη συνολική εικόνα τους αλλά και τις πολύ περισσότερες ευκαιρίες που δημιούργησαν απέναντι σε μια ομάδα που μία ακόμη φορά έχασε τον προσανατολισμό της σε κρίσιμο ματς στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν αναιμικός επιθετικά και άσχημα στημένος αμυντικά, κυρίως λόγω της απόφασης του Ιβιτς να κρατήσει στον πάγκο τον Τσίμιροτ και να αφήσει εκτός αποστολής τους Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδη.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε το πόδι στο γκάζι από το 19΄ όταν σε ένα τρίλεπτο δημιούργησε δύο μεγάλες φάσεις με τον Μπεργκ (στη δεύτερη, έκανε σπουδαία απόκρουση ο Γλύκος) και άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Μολέντο στο 21΄, ύστερα από ασίστ του Σουηδού με το κεφάλι. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ενρίκε στο 28΄, γλίτωσαν ένα δεύτερο γκολ σε σουτ μόλις άουτ του Κλωναρίδη στο 33΄ και δέχθηκαν ασφυκτική πίεση σε όλο το β΄ ημίχρονο, κυρίως λόγω της εξαιρετικής δουλειάς από τα άκρα των Χουλτ, Κουλιμπαλί, του δαιμόνιου αλλά επιπόλαιου Βιγιαφάνιες και της οξυδέρκειας του Μπεργκ. Ο Σουηδός είδε πάλι τον Γλύκο να του λέει «όχι» με εκπληκτικό τρόπο στο 67΄, αλλά έδωσε έτοιμο γκολ στον Λέτο που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2 – 0 στο 84΄. Μέσα σε ένα λεπτό (69΄ – 70΄), ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έκρινε με τον ίδιο τρόπο δύο φάσεις που ζητήθηκε πέναλτι, πρώτα σε σουτ του Μπεργκ που βρήκε στο χέρι του πεσμένου Κρέσπο, κι έπειτα σε χέρι τού (γυρισμένου με την πλάτη) Χουλτ σε κοντινή προσπάθεια του Μάτος. Ο Σουηδός ζήτησε πέναλτι και σε αγκωνιά του Κρέσπο στα σπρωξίματα ενός κόρνερ στο 88΄.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μπεργκ (92΄ Ρέις), Ζέκα, Κλωναρίδης (75΄ Λέτο), Βιγιαφάνιες (87΄ Μολίνς), Κουρμπέλης, Χουλτ, Μολέδο, Εμποκού, Κουλιμπαλί

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Ουάρντα, Κάμπος (73΄ Κίτσιου), Ενρίκε (58΄ Πέλκας), Μαλεζάς, Κρέσπο, Κουλούρης, Σάκχοφ (88΄ Τσίμιροτ), Κάνιας.

Η πρώτη πράξη του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας παίζεται απόψε στο Καραϊσκάκη, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ (ώρα έναρξης 19.30). Τα τελευταία 24ωρα ο Τάκης Λεμονής έχει δουλέψει πολύ στην τόνωση της ψυχολογίας των παικτών του προκειμένου να κατορθώσουν να βάλουν «θεμέλια» πρόκρισης στον τελικό από το πρώτο ραντεβού με την ΑΕΚ.

Στις προπονήσεις του Ρέντη δοκίμασε αρκετά σχήματα, σε μία προσπάθεια να κρατήσει σε εγρήγορση το σύνολο των ποδοσφαιριστών του. Σύμφωνα με τις δοκιμές του, τερματοφύλακας θα είναι ο Στέφανος Καπίνιο, κεντρικοί αμυντικοί οι Μποτία, Ντα Κόστα, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας, αριστερό ο Ρέτσος ή ο Ντε Λα Μπέγια, με τον πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Δίπλα στον Ρομαό σε ρόλο δεύτερου αμυντικού μέσου έχουν δοκιμαστεί τόσο ο Εστέμπαν Καμπιάσο, όσο και ο Θανάσης Ανδρούτσος. Επιτελικός μέσος θα είναι Φορτούνης, εξτρέμ οι Μάριν και Σεμπά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ένας εκ των Καρντόσο ή Ανσαριφάρντ.

Η βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, δεδομένου ότι ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τους πρώτους έντεκα, οι οποίοι θα παραταχθούν στο αποψινό ντέρμπι του φαληρικού γηπέδου. «Κλειδωμένες» είναι οι θέσεις των Βράνιες, Γκάλο και Ντίντακ στην άμυνα, των Σιμόες και Γιόχανσον στη μεσαία γραμμή, του Αραούχο στην επίθεση αλλά και του Μάνταλου είτε ως τρίτος μέσος είτε ως αριστερός χαφ στην επίθεση.

Ο Βασίλης Μπάρκας είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ωστόσο υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ως βασικός ο Γιάννης Ανέστης. Στην άμυνα, δίπλα στον Βράνιες, ο Χιμένεθ έχει δίλημμα ανάμεσα σε Τσιγκρίνσκι και Κολοβέτσιο. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν και οι Βάργκας, Μπακασέτας και Γαλανόπουλος.

Με ανακοίνωσή της, η ΑΕΚ γνωστοποίησε πως οι Βασίλης Λαμπρόπουλος και Μιχάλης Μπακάκης θα συνεχίσουν στην ομάδα έως το 2020, καθώς ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή