Λαβρόφ: Ο Τίλερσον δεν απείλησε τη Μόσχα με νέες κυρώσεις

Λαβρόφ: Ο Τίλερσον δεν απείλησε τη Μόσχα με νέες κυρώσεις

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δεν απείλησε ότι θα επιβληθούν νέες κυρώσεις στις χθεσινές συνομιλίες στη Μόσχα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν απείλησε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σήμερα, δεν έκανε καμία απειλή. Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για τα θέματα στην ημερησία διάταξή μας», ανέφερε ο Λαβρόφ.

«Είναι απλά ένα υποθετικό ζήτημα τι θα γίνει αν μια έρευνα αποδείξει την εμπλοκή των συριακών αρχών σε επιθέσεις με χημικά όπλα», συνέχισε. «Δεν θέλουμε να διαβάζουμε τον καφέ όπως αυτοί που ανακινούν υστερία απαιτώντας η Συρία να βομβαρδιστεί και να καταστραφεί. Μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων πρόβαλαν τέτοιες απαιτήσεις μετά την αμερικανική επίθεση εναντίον μιας βάσης της συριακής αεροπορίας».

Η Ρωσία δεν θέλει να μπει σε «συναλλαγές για πολύ σοβαρά θέματα, όπως οι επιθέσεις με χημικά όπλα» και δεν προσπαθεί «να προστατεύσει κανέναν ή να στήσει επιθέσεις με τοξικές ουσίες», συνέχισε ο Λαβρόφ. «Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια σύμφωνα με τους νόμους της Ρωσίας και των ΗΠΑ, τους νόμους κάθε φυσιολογικής χώρας», συμπλήρωσε ο ρώσος ΥΠΕΞ σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς για εμπλοκή της Μόσχας στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές ο Λαβρόφ είπε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

«Αναφορικά με τους ισχυρισμούς που ακούσαμε εδώ ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την φερόμενη εμπλοκή μας στην προεκλογική εκστρατεία, πρέπει να δηλώσω εκ νέου ότι δεν είδαμε κανένα στοιχείο, ούτε καν έναν κάποια νύξη σε κάποια στοιχεία… κανείς δεν μας έδειξε και δεν μας είπε οτιδήποτε, παρόλο που έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να μας χορηγήσουν στοιχεία που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο αυτών των ανυπόστατων κατηγοριών», τόνισε ο Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,TASS,SPUTNIK

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή