Διερεύνηση και της θητείας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζητεί η αντιπολίτευση

Διερεύνηση και της θητείας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζητεί η αντιπολίτευση

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση της περιόδου διερεύνησης υποθέσεων στον χώρο της Υγείας, και για την περίοδο της σημερινής συγκυβέρνησης, ζήτησαν σχεδόν όλοι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης με τις παρεμβάσεις τους στη χθεσινή διαδικασία. Ο μόνος που δεν έθεσε, στην ομιλία του, αυτή την παράμετρο ήταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

«Η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι α λα καρτ και να έχει ημερομηνία λήξης. Απαιτούμε τη διερεύνηση και της σημερινής περιόδου. Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να αποδεχθεί την πρότασή μας για διερεύνηση και της δικής του περιόδου, μόνον έτσι θα θα αποφύγει τον απόλυτο αυτοεξευτελισμό», τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές που κάνει ιδιαίτερα στα μέτωπα αφενός της διαπραγμάτευσης και αφετέρου σε εκείνο της καταπολέμησης της διαφθοράς: «Για κάθε μνημόνιο η κυβέρνηση έχει και μία εξεταστική. Για κάθε σκληρό μέτρο, έχει “αντίμετρο” τη σκανδαλολογία. Ο αντιπερισπασμός δεν θα πετύχει. Η τακτική σας προδίδει ενοχή και φόβο. Η εξεταστική αυτή είναι μια χαμένη μάχη οπισθοφυλακής, η τελευταία γραμμή άμυνάς σας», σημείωσε με έμφαση.

«Η έρευνα πρέπει να προχωρήσει χωρίς χρονικούς περιορισμούς», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας: «Η θέση μας είναι ότι η διερεύνηση στην Υγεία πρέπει να φθάσει μέχρι σήμερα. Ο λαός πρέπει να πάρει απαντήσεις», συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Εμείς που δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία κυβερνητική εμπλοκή, θα αγωνιστούμε και εδώ, για την Υγεία, όπως και στα θέματα εξοπλισμών και μεγάλων έργων, για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ελπίζω να μη μετατραπεί και αυτή η εξεταστική σε αρένα για επικοινωνιακά κομματικά σόου».

Για ερωτήματα που προκαλεί η άρνηση της δικομματικής πλειοψηφίας στο αίτημα να επεκταθεί η έρευνα υποθέσεων και κατά την τελευταία διετία, μίλησε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ενώ σημείωσε, ασκώντας γενικότερη κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει προπαγάνδα για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική και στον χώρο της Υγείας.

Πρόσκληση στον πρωθυπουργό να επεκτείνει την περίοδο της έρευνας και στα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης, αναφέροντας ότι μόνον έτσι το κόμμα του θα στήριζε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. «Αν θέλετε να ερευνήσουμε αληθινά και όχι να ενοχοποιούμε ο ένας τον άλλο, προϋπόθεση είναι να κατατίθενται σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις», συμπλήρωσε, ενώ επιτέθηκε στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ για τα κυβερνητικά πεπραγμένα τους.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε στην ομιλία του, όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ Π. Καμμένος, υπογραμμίζοντας από την αρχή ότι το κράτος της διαπλοκής στήθηκε από το «μαύρο» χρήμα στον χώρο της Υγείας. Οπως και σε άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έστρεψε τα βέλη του κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως πρέπει κατά τη διεξαγωγή της έρευνας να ανοίξουν και λογαριασμοί γιατρών.

Η Χρυσή Αυγή

Στον κ. Σημίτη αναφέρθηκε και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, υποστηρίζοντας πως μένει στο απυρόβλητο, ενώ εκ νέου αναφέρθηκε στους μετανάστες ως αιτία κατάρρευσης του συστήματος της δημόσιας υγείας. Στράφηκε δε και πάλι κατά του συνόλου του πολιτικού συστήματος, χαρακτηρίζοντάς το για πολλοστή φορά «σάπιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή