Kοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Kοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου (ΦΩΤΟ)

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή άσκηση Κύπρου και Ελλάδας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια – νοτιοδυτικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή Ελικοπτέρου της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, του Ταχέου Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΤΠΚ «ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Αεροπορικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα».  Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυαγοσωστικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί τη δεύτερη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2017, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας.

Kοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου (ΦΩΤΟ)-1
Kοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου (ΦΩΤΟ)-2
Kοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου (ΦΩΤΟ)-3
Kοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου (ΦΩΤΟ)-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή