Φέρνει υψηλά έσοδα ο συνεδριακός τουρισμός

Φέρνει υψηλά έσοδα ο συνεδριακός τουρισμός

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έσοδα για τη χώρα από τον σύνεδρο, χορηγό ή και εκθέτη σε μία εκδήλωση είναι επτά φορές περισσότερα από τα έσοδα που προέρχονται από τον μέσο τουρίστα.

Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν η πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων Ρένα Τόλη και η γενική γραμματέας Σίσσυ Λιγνού με τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιώργο Βερνίκο και στελέχη του ΣΕΤΕ.

Στη συνάντηση, που έγινε με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών για την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του συνεδριακού τουρισμού της χώρας, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη δημιουργίας μητρώου συνεδρίων. Οπως τονίστηκε, το μητρώο θα παρέχει στο κράτος σαφή εικόνα του αριθμού συνεδρίων που πραγματοποιούνται στη χώρα, εξασφαλίζοντας έτσι ακριβή στατιστικά στοιχεία όπως για τον αριθμό εισερχόμενων συνέδρων, χορηγών, εκθετών ή και συνοδών μελών, για τη χώρα προέλευσης, καθώς και για τα χρηματικά ποσά που καταναλώθηκαν για διαμονή, διακίνηση, επισιτιστικά. Παράλληλα, θα διασφαλίζεται το κράτος σε σχέση με την είσπραξη των έμμεσων ή άμεσων φόρων, τον έλεγχο του ΦΠΑ, ενώ θα προστατεύονται η νόμιμη εργασία και η διοργάνωση συνεδρίων από επιχειρηματίες επαγγελματίες του χώρου. Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της διάθεσης αρχαιολογικών χώρων για την πραγματοποίηση τελετών έναρξης και λήξης διεθνών συνεδριακών εκδηλώσεων. Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα υποστήριξης μελών στη διεκδίκηση διεθνών συνεδρίων άνω των 3.000 συμμετεχόντων. Να σημειωθεί ότι η συνεδριακή και εκθεσιακή δραστηριότητα έχει άμεση επιρροή σε τουλάχιστον 40 επαγγέλματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή