Πρόσωπα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 30 χρόνια μετράει αυτό το πορτρέτο του Τζιμ Χένσον (φωτ.), που έγινε παγκοσμίως διάσημος ως δημιουργός των Muppets. Το Μουσείο Κινούμενης Εικόνας στη Νέα Υόρκη (Museum of the Moving Image) σχεδιάζει έκθεση με πρωτότυπες κούκλες από το Μάπετ Σόου, τη Μις Πίγκι, τον Κέρμιτ ή τον Ελμο… Για τον σκοπό αυτό εγκαινίασε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων και απευθύνεται σε όλους τους φαν του Τζιμ Χένσον και των δημιουργιών του, που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή. Ο στόχος που έθεσε το μουσείο είναι 40.000 δολάρια και η φιλοδοξία είναι να διασώσει τις μαριονέτες από τη λήθη και την καταστροφή.

(…) Μπορεί ο σοβαρότερος «ανταγωνιστής» του, ο Ντέμιεν Χερστ, να επιτυγχάνει την ολική επαναφορά με μια έκθεση στη Βενετία, όμως και ο Τζεφ Κουνς δεν πάει πίσω. Ολες οι μεγάλες εφημερίδες και τα social media ασχολούνται με τη νέα σειρά από τσάντες της Λουί Βιτόν που υπογράφει ο καλλιτέχνης. Ο Αμερικανός μπορεί να έγινε γνωστός για τα μεγάλα γλυπτά του, τον γάμο του με την Τσιτσιολίνα και τις τρελές τιμές των έργων του, αλλά λίγοι ξέρουν ότι έχει μια συλλογή με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών της Αναγέννησης. Ετσι ζωγραφίζει Ρούμπενς και Ντα Βίντσι στις πανάκριβες τσάντες.

(…) Παλιότερα, οι επιτυχίες ενός τραγουδιστή είχαν να κάνουν με το πόσους δίσκους πουλούσε. Σήμερα μετριούνται ανάλογα με το Spotify, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα για τη μετάδοση μουσικής στο Διαδίκτυο. Πρόσφατα ο ράπερ Jay Z απέσυρε πολλά από τα άλμπουμ του χωρίς ακόμη να είναι ξεκάθαρος ο λόγος. Ο σύζυγος της Μπιγιονσέ γυρίζει την πλάτη σε περίπου 50 εκατομμύρια ακροατές σε όλον τον κόσμο, αλλά φαίνεται ότι δεν φοβάται για τις πωλήσεις του.

(…) Στις 23 Απριλίου, σε ένα από τα πλέον αρχετυπικά κτίρια του 20ού αιώνα, την Οπερα του Σίντνεϊ, θα βρεθεί η Πάτι Σμιθ. Μαζί με την μπάντα της, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, που διατηρεί αναλλοίωτο το στυλ της, θα παρουσιάσει σε λάιβ συναυλία το άλμπουμ «Horses» σε μια σπάνια ευκαιρία για τους Αυστραλούς. Η Πάτι Σμιθ με τους μουσικούς της βρίσκονται σε περιοδεία και θα επισκεφθούν και τη Μελβούρνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή