«Είναι ωραία εδώ!»

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Isabella & Κai

Η Isabella Maudit είναι 21 ετών, από το Λονδίνο, και σπουδάζει γραφιστική στην Ολλανδία. Ο Κai Müller, 33 ετών, είναι τεχνικός οπτικοακουστικών συστημάτων από το Βερολίνο. Και οι δύο δουλεύουν για τη διοργάνωση, η Isabella ως βοηθός για κάποιον καλλιτέχνη και ο Κai στον τομέα του, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Βρίσκονται στην Ελλάδα αρκετές εβδομάδες ήδη. Στην Αθήνα έχουν ξανάρθει και το σκέφτονται σοβαρά να μείνουν και πιο μόνιμα. Τι είναι αυτό που τους αρέσει τόσο πολύ εδώ; «Ο καιρός», αναφωνούν! «Και οι άνθρωποι, έχουμε κάνει πολλούς φίλους».

Marie & Serge

«Είναι ωραία εδώ!»-1

Η Marie Dupasquier είναι Ελβετίδα επιμελήτρια/μουσειολόγος και ο Serge Vnille μουσικός επιμελητής. Ζουν στο Βερολίνο. Την πρώτη τους μέρα στην Αθήνα πήγαν να δουν τις εκθέσεις στο Ωδείο Αθηνών και μια παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής. Ο Serge έχει έρθει στη Ελλάδα κι άλλες φορές, σκοπεύει να μείνει μερικές μέρες στην πόλη και μετά να ταξιδέψει στην Τζια. Η Marie είναι σκεπτική για τη σύνδεση της Αθήνας με την Documenta, έχει αμφιβολίες για το εγχείρημα. Βέβαια, είναι νωρίς ακόμα να το αξιολογήσει. Θα παραμείνει λίγες μέρες για τις εκθέσεις και μετά θα πάει στο Λονδίνο. Πόσες πόλεις μετρήσατε;

Peter & Bettina

«Είναι ωραία εδώ!»-2

Ο Peter και η Bettina Schwick, παιδίατρος και ιστορικός τέχνης αντίστοιχα, έχουν έρθει από το Μόναχο με τα παιδιά τους, Carlo και Camilla, για δύο εβδομάδες. Θα αφιερώσουν τέσσερις μέρες στην Documenta και μετά θα πάνε στην Πελοπόννησο και στην Πάρο. Θεωρούν κάπως χαοτική την περιπλάνηση στα καλλιτεχνικά δρώμενα και το πρόγραμμα δεν τους βοηθάει γιατί είναι κάπως δυσνόητο. Βρίσκουν πάρα πολύ σημαντική τη διοργάνωση της Documenta, τη σύνδεση με τον αρχαίο πολιτισμό και τη δημοκρατία. «Η Αθήνα είναι μια πόλη όπου συγκεντρώνονται πληθυσμοί από διάφορα μέρη του κόσμου και μοιάζει να είναι το νέο μοντέλο στο οποίο πηγαίνουμε ή οφείλουμε να πάμε. Αυτή την εποχή, το θέμα των μετακινήσεων των πληθυσμών, το προσφυγικό, οι ανοχές σε δύσκολες συνθήκες είναι τα κρίσιμα ζητήματα», σχολίασαν ο Peter και η Bettina, ενώ τα παιδιά λένε ότι βρίσκουν την τέχνη πολύ βαρετή και ανυπομονούν να πάνε στη θάλασσα. 

Florian & Αnnα

«Είναι ωραία εδώ!»-3

Ο Florian Eggli είναι από τη Βασιλεία της Ελβετίας, ασχολείται με το μάρκετινγκ και η Αnnα Weerdt είναι σχεδιάστρια μόδας από τη Λουκέρνη. Ηρθαν στην Αθήνα για την Documenta, θα μείνουν πέντε μέρες και μετά θα πάνε για μία εβδομάδα στην Υδρα. Και οι δυο τους ενδιαφέρονται για την πολιτική τέχνη και βρήκαν συναρπαστική την Documenta της Αθήνας. Η Αnnα κρατάει δύο παιχνίδια τάβλι μαζί της και δηλώνει ότι ξέρει να παίζει καλά.

Paola, Sophie, Theo, Kimi, Alejandra & Bjorn

«Είναι ωραία εδώ!»-4

Σπουδάζουν στο τμήμα της κινούμενης εικόνας στο Πανεπιστήμιο του Κάσελ στη Γερμανία, στην πόλη όπου παραδοσιακά λάμβανε χώρα η Documenta μία φορά κάθε πέντε χρόνια. Εχουν έρθει συνολικά 17 παιδιά από το τμήμα τους στην Αθήνα για να δουν την Documenta, ενώ συμμετέχουν και στο πρόγραμμα Εrasmus. Εδώ, οι νεαροί σπουδαστές μαζί με τον καθηγητή τους Bjorn Melhus.

Joanna & Florian

«Είναι ωραία εδώ!»-5

Η Joanna Warsza, 40 ετών, επιμελήτρια έργων τέχνης από την Πολωνία, ο Florian Malzacher, 45 ετών, καλλιτεχνικός διευθυντής θεατρικού φεστιβάλ από τη Γερμανία και ο μικρός Lew μένουν στο Βερολίνο. Ηρθαν για πέντε μέρες στην Αθήνα, για να επισκεφτούν την Documenta. Για την Joanna, η πιο δυνατή στιγμή της Documenta ήταν η συνέντευξη Τύπου, που δημιούργησε μια αίσθηση συμμετοχικότητας, αλληλεγγύης και πολιτικής κινητοποίησης. Ο Florian πιστεύει ότι ακόμα δεν έχει γίνει η σύνδεση της έκθεσης με τους Αθηναίους, το γεγονός μοιάζει να έχει προσγειωθεί από κάπου αλλού εδώ. 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή