Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τιμά την Αλίκη Περρωτή για το ήθος και την προσφορά της

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τιμά την Αλίκη Περρωτή για το ήθος και την προσφορά της

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο φιλόξενο Jefferson House, την κατοικία όπου διαμένει πάντα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, ο κ. Τζέφρι Πάιατ και η σύζυγός του Μέρι τίμησαν, τη Μεγάλη Δευτέρα, την ευεργέτιδα Αλίκη Περρωτή για την πολυετή στήριξή της στην Αμερικανική Σχολή Γεωργικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης.

Στη σεμνή εκδήλωση –η οποία έγινε σε στενό κύκλο προσκεκλημένων– ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε πως η σχολή αντανακλά τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς το ίδρυμα εφαρμόζει στην πράξη τα πρότυπα της αμερικανικής αριστείας στη χώρα μας: «Η ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας», είπε ο πάντοτε καλά διαβασμένος διπλωμάτης, κρατώντας στα χέρια του το βιβλίο που καταγράφει την εξέλιξη του εκπαιδευτικού αυτού θεσμού από το 1904.

Προσέθεσε ότι η σχολή παρέχει ποιοτική μόρφωση σε πολλές γενιές Ελλήνων μαθητών, από όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Αναφερόμενος στην Αλίκη Περρωτή, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι εκπροσωπεί το καλύτερο παράδειγμα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της διασποράς, ένας άνθρωπος που γνωρίζει τις αξίες του ήθους και της εργασίας. Η ευεργέτις αποφάσισε να σταθεί αρωγός στη σχολή από το 1996, τιμώντας τη μνήμη του συζύγου της, με τη σύσταση του Kολεγίου Ανωτέρων Γεωργικών Σπουδών «Δημήτρης Περρωτής». Συνέχισε όμως την προσφορά της με σπουδαίες δωρεές όπως τη βιβλιοθήκη Perrotis, το οικοτροφείο Aliki Perrotis και το υπό κατασκευή Εκπαιδευτικό Κέντρο Aliki Perrotis, το οποίο θα εγκαινιαστεί το φθινόπωρο.

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής δρ Πάνος Κανέλλης αναφέρθηκε στην αγάπη της ευεργέτιδος για τη νέα γενιά και την ανυπόκριτη έγνοια της προς τους μαθητές, τους οποίους επεδίωκε πάντα να γνωρίζει από κοντά και να συζητεί μαζί τους.

Η Αλίκη Περρωτή προσέφερε γενναιόδωρες υποτροφίες, επιτρέποντας σε πολλά παιδιά να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον μέσα από τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Από τις πιο σημαντικές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες της σπουδαίας Ελληνίδας, η οποία παρέλαβε πρόσφατα το Prix Galien από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ήταν η μεγάλη δωρεά της για την ανέγερση του «Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου της Νέας Ιωνίας», στη μνήμη των αείμνηστων γονιών της, καθώς και η ίδρυση της Εδρας «Αλίκη Περρωτή» στο Κέντρο Καινοτόμου Ιατρικής του Νοσοκομείου Johns Hopkins στη Bαλτιμόρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή