Μια πριγκίπισσα της ραπ έρχεται στην Αθήνα

Μια πριγκίπισσα της ραπ έρχεται στην Αθήνα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα όμορφο, έξυπνο και ταλαντούχο κορίτσι που το έλεγαν Destiny Frasqueri. Μια μέρα, αυτό το χαρισματικό πλάσμα θα γινόταν μια πριγκίπισσα της ραπ, αλλά όσο ήταν μικρή δεν αντιλαμβανόταν πόσο ξεχωριστή είναι, γιατί ζούσε τη δική της εκδοχή του μύθου της Σταχτοπούτας: Γεννημένη στις 14 Ιουνίου του 1992 στη Νέα Υόρκη, έχασε τη μητέρα της σε μικρή ηλικία από AIDS. Η κοινωνική υπηρεσία της πόλης την έδωσε σε μια ανάδοχη οικογένεια για να τη μεγαλώσει. Η μητριά της όμως, όπως και στο παραμύθι, ήταν πολύ κακή και την κακομεταχειριζόταν. Για την ακρίβεια, την έδερνε. «Πήγαινα στο σχολείο με μώλωπες στο σώμα. Οι δάσκαλοι σιωπούσαν, γιατί η μητριά μου συνεργαζόταν με εκείνους και τους ήξερε. Για πολλά χρόνια ζούσα μέσα στον φόβο και στην ανασφάλεια. Οταν έγινα 16 ετών, το έσκασα από το σπίτι έχοντας μερικά δολάρια στην τσέπη», θυμάται η ίδια.

Στη συνέχεια, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας άρχισε να πειραματίζεται με τη μουσική. Και μια μέρα -χωρίς όμως κάποιον πρίγκιπα να τη φιλήσει- μεταμορφώθηκε σε Princess Nokia. Το πρώτο της άλμπουμ, το «Metallic Butterfly», έκανε πρεμιέρα στο site του Vice και στο SoundCloud. Αρχισαν να την κυνηγούν διάφορες δισκογραφικές να υπογράψει συμβόλαιο, αλλά εκείνη προτιμά να διατηρεί την καλλιτεχνική της ανεξαρτησία.

Μαζί με το γυναικείο της crew, τραγουδά για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, τις φυλετικές διακρίσεις και τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Τα κομμάτια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ζωή της Νέας Υόρκης. «Μεγάλωσα στο Μπρονξ, εκεί όπου γεννήθηκε η ραπ», σχολιάζει η 24χρονη καλλιτέχνις. Πέρα από το μουσικό της έργο, έχει δημιουργήσει τη φεμινιστική καλλιτεχνική κολεκτίβα Smart Girl Club, που έχει στόχο να εμπνεύσει γυναίκες ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας, καταγωγής και σεξουαλικών προτιμήσεων μέσω εργαστηρίων και συζητήσεων.

Το 2016 κυκλοφόρησε τον δίσκο «1992» –το κομμάτι της «Tomboy» είναι εκπληκτικό!– με τον οποίο περιοδεύει τον τελευταίο χρόνο κάνοντας απανωτές sold out εμφανίσεις ανά τον κόσμο. Τον Ιούλιο η Princess Nokia θα εμφανιζόταν στο Αν Club, αλλά η συναυλία της ακυρώθηκε αφήνοντας πολλούς οπάδούς της απογοητευμένους. Η Plisskën Festival, η διοργανώτρια εταιρεία, επανορθώνει με ένα νέο event στο Gagarin τέλη Οκτωβρίου.

31/10, Gagarin (Λεωφόρος Λιοσίων 205) Προπώληση εισιτηρίων: 12-15 €. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή