«7 χρόνια φαγούρα – Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων»

«7 χρόνια φαγούρα – Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα θεματικό θεατρικό φεστιβάλ με τίτλο «7 χρόνια φαγούρα – Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων» διοργανώνει για πρώτη φορά η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από την ερχόμενη Τετάρτη και μέχρι τις 30 Απριλίου. Τέσσερις ομάδες προσεγγίζουν με τον δικό τους τρόπο το ζήτημα των ερωτικών σχέσεων στα χρόνια της κρίσης, αρχίζοντας με τους Μάνο Βαβαδάκη, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου και Γιάννη Νιάρρο, που θα παρουσιάσουν το σατιρικό μουσικοθεατρικό θέαμα «Το μεγάλο κρεβάτι», χρησιμοποιώντας τη δομή και άλλα στοιχεία της αθηναϊκής επιθεώρησης. Αυτόνομα σκετς, τα οποία διερευνούν τις αξίες της σημερινής κοινωνίας και τον ρόλο του έρωτα στη σύγχρονη ζωή, εκτυλίσσονται με φόντο ένα σκηνικό περιβάλλον νεο-κιτς αισθητικής. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Βαβαδάκης και τη μουσική ο Γιάννης Νιαρρός (20 και 22 Απριλίου στις 7 μ.μ., 21 και 23 Απριλίου στις 9.30 μ.μ.).

Στο αλληγορικό ποίημα του Ουολτ Ουίτμαν «The Sleepers», σε μετάφραση Ανθής Λεούση, βασίζεται η περφόρμανς σε εξέλιξη «Oσοι κοιμούνται» της Γιούλας Μπούνταλη, η οποία σκηνοθετεί και ερμηνεύει. Το έργο μάς καλεί να «κοιτάξουμε αυτούς που κοιμούνται στα κρεβάτια μιας χώρας σε ένταση, μετά την ένταση» για να αντιληφθούμε πως «είμαστε όλοι λίγο-πολύ μια οντότητα» (20 και 22 Απριλίου στις 9.30 μ.μ., 21 και 23 Απριλίου στις 7 μ.μ.). Ακολουθούν, από τις 27 μέχρι τις 30 Απριλίου, η παράσταση «Lasciatemi Morire» (ο τίτλος προέρχεται από την άρια του Claudio Monteverdi), σε σκηνοθεσία και ερμηνεία των Βάσως Καμαράτου και Κώστα Κουτσολέλου, και η προκλητική σκηνική σύνθεση «Lolita Reversed», εμπνευσμένη από το κλασικό μυθιστόρημα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ «Λολίτα», σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Χρήστου Καρασαββίδη.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πανεπιστημίου 48

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή