Η συντροφιά της μπίρας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις περισσότερες φορές η μπίρα έρχεται στον νου μας με τη συνοδεία μιας πεντανόστιμης πίτσας, με τραγανά τηγανητά καλαμαράκια ή ένα ζουμερό μπέργκερ. Δύσκολα κάποιος θα σκεφτεί να ανοίξει μια μπίρα απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την αγαπημένη του σοκολάτα. Και όμως, ταιριάζουν! Αν το σκεφτείτε, δοκιμάζοντας μπίρες βρίσκουμε αρώματα εσπεριδοειδών, βύνης, μπαχαρικών και σοκολάτας.

Ας πάρουμε λοιπόν μια ωραία μπίρα stout, με τα αρώματα της «ψημένης» βύνης και τις νότες σοκολάτας και εσπρέσο, και ας ξετυλίξουμε μια πλάκα σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο. Η ευχάριστη πίκρα της σοκολάτας θα εξισορροπήσει τη «γλύκα» της μπίρας και το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά γευστικότατο. Η ίδια μπίρα μπορεί να ανεβάσει στα ουράνια ένα υγρό σοκολατένιο κέικ, τυλιγμένο σε μια παχιά γκανάς σκούρας πικρής σοκολάτας.

Αν η μπίρα σας είναι μια IPA (India Pale Ale) με τον λυκίσκο σε πρώτο ρόλο, περιορίστε το κακάο στο 50%. Αν επιλέξετε μια κλασική pilsner, η μάξιμουμ περιεκτικότητα δεν μπορεί να ξεπερνά το 30%-40%, ενώ αν η σοκολάτα έχει και μια μικρή «τσαχπινιά» εσπεριδοειδών, τότε είναι ο τέλειος συνδυασμός! Η ίδια μπίρα θα… χαρεί αν βάλετε δίπλα της και μια λευκή σοκολάτα, όχι πολύ κρεμώδη, και θα σας χαρίσει μια γευστική επίγευση καφέ-καραμέλας. Μια σκουρόχρωμη ale μπίρα θα κολακευτεί με μια σοκολάτα γάλακτος με γέμιση καραμέλας, με φουντούκια ή με ξερά φρούτα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες. Και τέλος, οι όχι και τόσο διαδεδομένες στον τόπο μας αλλά απίστευτα γευστικές φρουτόμπιρες θα ενθουσιαστούν με μια πλάκα πικρής μεν σοκολάτας, γεμιστής δε με κόκκινα φρούτα! ■ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή