Υποχώρησαν κατά 5,6% οι ασφαλιστικές εργασίες τον Φεβρουάριο

Υποχώρησαν κατά 5,6% οι ασφαλιστικές εργασίες τον Φεβρουάριο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό ρυθμό κινήθηκε η ασφαλιστική αγορά τον Φεβρουάριο, ανακόπτοντας το θετικό πρόσημο που είχε καταγραφεί το 2016, αλλά και τον πρώτο μήνα του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, οι ασφαλιστικές εργασίες υποχώρησαν κατά 5,6% τον Φεβρουάριο (1,9% σε επίπεδο διμήνου), με τη μεγαλύτερη μείωση να εμφανίζουν οι ασφαλίσεις ζημιών, που μειώθηκαν κατά 14,1% (2,9% στο δίμηνο). Αντιθέτως, οι ασφαλιστικές εργασίες του κλάδου ζωής εμφάνισαν αύξηση κατά 4% (7,5% στο δίμηνο).

Τα ασφάλιστρα κατά το πρώτο δίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 625,1 εκατ., από τα οποία τα 306,4 εκατ. είναι ασφάλιστρα του κλάδου ζωής, ενώ τα ασφάλιστρα του κλάδου ζημιών μειώθηκαν στα 318,7 εκατ. Στον κλάδο ζωής υπερίσχυσε η αύξηση των εργασιών από τις πωλήσεις επενδυτικών προϊόντων, που ενισχύθηκαν κατά 77,7%, αλλά και τις πωλήσεις ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, που αυξήθηκαν κατά 38%. Η καλή πορεία από τις πωλήσεις επενδυτικών προϊόντων και ομαδικών προγραμμάτων αντιστάθμισε και τη μείωση των εργασιών που κατέγραψαν οι ασφαλίσεις ζωής και οι πωλήσεις παραδοσιακών αποταμιευτικών προγραμμάτων, που υποχώρησαν κατά 5,9%. Στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων η υποχώρηση των εργασιών οφείλεται στη συνεχιζόμενη μείωση κατά 6,4% των ασφαλίστρων για τις καλύψεις της αστικής ευθύνης στο αυτοκίνητο, που καταγράφουν συστηματική πτώση τα τελευταία χρόνια. Ο δεύτερος σημαντικότερος κλάδος, της ασφάλισης πυρός, υποχώρησε κατά 2,2%, ενώ ο κλάδος των ασθενειών, στον οποίο έχουν μεταφερθεί τα συμβόλαια υγείας, ενισχύθηκε κατά 12,1%, επιβεβαιώνοντας την ανοδική ζήτηση που υπάρχει για τις ιδιωτικές νοσοκομειακές καλύψεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή