Βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει τη νοθεία στο δημοψήφισμα της Τουρκίας

Βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει τη νοθεία στο δημοψήφισμα της Τουρκίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις φωνές που κάνουν λόγο για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας στην Τουρκία και για νοθεία των αποτελεσμάτων δικαιώνουν βίντεο από εκλογικά κέντρα που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Cum Hurriyet.

Στο πρώτο βίντεο εμφανίζεται μια ομάδα ανδρών καθισμένοι σε ένα τραπέζι να σφραγίζουν ψηφοδέλτια στο πεδίο του «Ναι» και να τα τοποθετούν στη συνέχεια μέσα σε φακέλους.

Στο δεύτερο βίντεο εμφανίζεται ο δήμαρχος μιας τουρκικής πόλης με έναν ακόμη άνδρα να βρίσκονται στο παραβάν. Βγαίνοντας, ο δήμαρχος ρίχνει μέσα στην κάλπη το ένα πίσω από το άλλο τέσσερα ψηφοδέλτια.

Τα βίντεο έχουν κατέβει πλέον από το Youtube ωστόσο το ένα εκ των δύο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Cum Hurriyet, η οποία ανέδειξε και το θέμα.

Σημειώνεται ότι χθες ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, έκανε λόγο για άκυρα ψηφοδέλτια δεδομένου ότι δεν έφεραν σφραγίδα, με την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή να απαντά πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή