Πορτογαλία: Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους

Πορτογαλία: Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους κοντά σε σούπερ μάρκετ σε κατοικημένη περιοχή έξω από τη Λισαβόνα, σύμφωνα με τις αναφορές του Γραφείου πρόληψης και διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Πορτογαλίας.

«Υπάρχουν πέντε θάνατοι: του πιλότου, των τριών επιβατών και ενός οδηγού φορτηγού», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, που δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπεύθυνος της αποστολής διάσωσης, Μιγκέλ Κρουζ, ανέφερε στο Associated Press ότι τα θύματα ήταν ο Ελβετός πιλότος του αεροσκάφους, οι τρεις Γάλλοι επιβάτες και ένας Πορτογάλος οδηγός φορτηγού που παραλάμβανε το φορτίο του στο σημείο της συντριβής. 

Ακόμα δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν και άλλα θύματα μεταξύ των υπαλλήλων του σούπερ μάρκετ.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το μικρό αεροδρόμιο Τίρες, που βρίσκεται κοντά στο θέρετρο Κασκάις περίπου 20 χλμ. δυτικά της Λισαβόνας και χρησιμοποιείται κυρίως από ιδιωτικά αεροσκάφη.

Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε εικόνες με πυκνό καπνό πάνω από το σημείο του δυστυχήματος. 

Ο πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα μετέβη στο σημείο της συντριβής.

Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι σε συνεργεία διάσωσης βρίσκονται στο σημείο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή