Το μέλλον της τεχνολογίας και οι εξελίξεις που πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2030

Το μέλλον της τεχνολογίας και οι εξελίξεις που πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2030

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

40-60% όλων των εργασιών θα εκτελούνται από μηχανές

75% του κόσμου θα είναι διασυνδεδεμένο

80% των δαπανών για την άμυνα θα επενδύεται πλέον στο data cloud

Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα αλλάξει τα επόμενα 20 χρόνια περισσότερο απ’ ό,τι τα 300 προηγούμενα, καθώς οι αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως το cloud computing και το internet of things, δημιουργούν νέα δεδομένα και προκλήσεις.

Η επέκταση της παγκόσμιας διασύνδεσης δεδομένων και πληροφοριών, που αναμένεται να ανέλθει στο 75% του κόσμου τα επόμενα 10 χρόνια, και οι τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτοκινούμενα οχήματα, θα αλλάξουν τον εργασιακό χάρτη και το 40-60% των εργασιών θα εκτελούνται από μηχανές. Σε αυτές περιλαμβάνονται όχι μόνο βασικές εργασίες, όπως καθαριότητας και εστίασης, αλλά και πιο σύνθετες, όπως οικονομικών υπηρεσιών. Το real estate, οι φαρμακευτικές εταιρείες, η ενέργεια και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, είναι κάποιοι από τους κλάδους που θα επηρεαστούν σημαντικά. Ακόμα και οι αμυντικές δαπάνες εκτιμάται ότι θα αλλάξουν μορφή, καθώς των 80% αυτών θα διοχετεύεται τα επόμενα 10 χρόνια στο data cloud και σε cyber θέματα.   

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προοπτικές και τις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε μέχρι το 2030, σύμφωνα με το μελλοντιστή και ανθρωπιστή συγγραφέα Gerd Leonhard, έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη. Σε αυτή την κατεύθυνση, κάποιες από τις σημαντικές αποφάσεις που θα κληθούμε να λάβουμε θα αφορούν στην ηθική και τις ανθρώπινες αξίες, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η επεξεργασία του ανθρώπινου γονιδιώματος, ο έλεγχος του διαδικτύου και η κυβερνοασφάλεια.

Ο Gerd Leonhard είναι ο βασικός ομιλητής του 6ου Σεμιναρίου Ηγεσίας από τη SARGIA Partners, με τίτλο «Εκθετική σκέψη και Ηγεσία στο μέλλον», που πραγματοποιείται στις 26 Απριλίου στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματεύεται έναν κόσμο ηγεσίας όπου τα περισσότερα παλαιά μοντέλα είναι παρωχημένα και παρουσιάζει αρχές διοίκησης από τον παράλληλο κόσμο της φαντασίας και της εφεύρεσης, που θα ωθήσει τους συμμετέχοντες να εκσυγχρονίσουν τη σκέψη τους σύμφωνα με την ψηφιακή εποχή. Στόχος του σεμιναρίου είναι να εμπνεύσει επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών να εγκαταλείψουν τις γραμμικές προσεγγίσεις και νοοτροπίες σταδιακής προόδου και να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα προκειμένου να είναι σε θέση να οραματιστούν την εκθετική τους δυνατότητα ανάπτυξης.

6ο Συνέδριο Ηγεσίας, 26 Απριλίου 2017, 09:30 – 17:30, Πολυχώρος Λώλου

http://www.leadershipseminars.gr/gr/

Gerd Leonhard video:

Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο επικοινωνήστε με την κα Δήμητρα Θεοχάρη, τηλ. 210 – 8920951, e-mail: [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή