ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Γαλλία: Συλλήψεις υπόπτων που σχεδίαζαν βίαιη επίθεση στις προεδρικές εκλογές

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, ως ύποπτοι ότι σχεδίαζαν επίθεση στη διάρκεια των επικείμενων προεδρικών εκλογών, δήλωσαν σήμερα δικαστικές και αστυνομικές πηγές.

Η αστυνομία αναζητούσε τους δύο υπόπτους από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και συνελήφθησαν με διαφορά μερικών λεπτών στην πόλη-λιμάνι της νοτιοανατολικής Γαλλίας, ανέφερε η αστυνομική πηγή.

Η αστυνομική πηγή πρόσθεσε πως ένας από τους δύο άνδρες είχε μεταστραφεί στο ριζοσπαστικό ισλάμ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή. Η έρευνα σε ένα ενοικιασμένο διαμέρισμα συνεχίζεται.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ματιάς Φεκλ δήλωσε πως οι δύο ύποπτοι που είναι Γάλλοι πολίτες και γεννηθέντες το 1987 και το 1993 σχεδίαζαν μια βίαιη επίθεση τις επόμενες ημέρες.

Οι Γάλλοι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο στις 23 Απριλίου, με έναν δεύτερο γύρο ψηφοφορίας να έχει οριστεί για τις 7 Μαΐου. Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ