Κίνα: Πάνω από το 70% των Κινέζων αγοράζουν κινητό τηλέφωνο κάθε δύο χρόνια

Κίνα: Πάνω από το 70% των Κινέζων αγοράζουν κινητό τηλέφωνο κάθε δύο χρόνια

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το 71,8% των Κινέζων δήλωσαν ότι αγοράζουν νέο κινητό τηλέφωνο κάθε δύο χρόνια, ενώ το 16,8% αλλάζουν κάθε χρόνο κινητό, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα China Youth Daily.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε σε δείγμα 2.004 ατόμων, το 42% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι πιθανόν να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους, ακόμη και αν τα σημερινά κινητά τους δεν έχουν προβλήματα. Πάνω από το 60% των Κινέζων δήλωσαν ότι βασικό στοιχείο για την επιλογή κινητού είναι η μάρκα. Το 51,6% όσων συμμετείχαν στην έρευνα γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1980, το 21,1% στη δεκαετία του 1990 και το 19,6% στη δεκαετία του 1970.

Σχεδόν το 82,4% των ερωτηθέντων σημείωσαν ότι τα smartphones είναι απαραίτητα στη ζωή τους, ενώ βασίζονται επίσης πολύ στους φορητούς υπολογιστές, όπως και στους υπολογιστές γραφείου και τα tablets. Eκτός από τη μάρκα, τα άλλα στοιχεία που λαμβάνουν υπόψη οι Κινέζοι για την αγορά κινητών τηλεφώνων είναι η τιμή καθώς και η επίδοση του επεξεργαστή και της κάμερας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Xinhua)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή