Η Φενέρ αιφνιδίασε τον ΠΑΟ και «άλωσε» το ΟΑΚΑ

Η Φενέρ αιφνιδίασε τον ΠΑΟ και «άλωσε» το ΟΑΚΑ

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δύναμη του Ολυμπιακού σταδίου και το πλεονέκτημα έδρας του Παναθηναϊκού Superfoods  νικήθηκαν κατά κράτος από την Φενέρμπαχτσε και τον μέτρ των ανατροπών, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στον πρώτο αγώνα των πλει οφ και η νίκη της τουρκικής ομάδας (71-58), της δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Όσο μεγάλη κι αν είναι η αγάπη του Ομπράντοβιτς για τον Παναθηναϊκό, το ίδιο μεγάλη είναι και η ικανότητα του να αφήνει στο περιθώριο τα δυνατά αισθήματα του για την προηγούμενη ομάδα του. Ο Σέρβος τεχνικός των 8 ευρωπαϊκών τίτλων απέδειξε και πάλι ότι  έχει έτοιμη την εκάστοτε ομάδα του στην κατάλληλη χρονική φάση για να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στα φάιναλ φορ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είναι “καταδικασμένος” να ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες, στον δεύτερο αγώνα και πάλι στο ΟΑΚΑ, ώστε να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη και να αναζητήσει, τουλάχιστον, την δεύτερη νίκη του και να ανακτήσει το δικαίωμα διεκδίκησης της πρόκρισης και πάλι στην έδρα του, με τον πέμπτο αγώνα των πλει οφ. Ο Ομπράντοβιτς, ύστερα από 4 ήττες στο ΟΑΚΑ, ως προπονητής της Φενέρμπαχτσε, νίκησε στον καθοριστικότερο αγώνα που μπορεί να κρίνει την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Από το ναδίρ της αγχωτικής αρχής στα 3 πρώτα λεπτά και το μείον 10 (6-16), ο Παναθηναϊκός Superfoods τελείωσε στο ζενίθ, με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και της διαφοράς των 14 πόντων (42-28). Τρία “κοψίματα” της μπάλας, εξαιτίας της καλής αμυντικής λειτουργίας της Φενέρ και κυρίως των σπαμωδικών ατομικών ενεργειών των παικτών του “τριφυλλιού”, καθώς και τα 4 εύστοχα τρίποντα της τουρκικής ομάδας, συνέθεσαν την καλύτερη δυνατή αρχή των φιλοξενούμενων, έως ότου, ο Τσάβι Πασκουάλ, αποφάσισε να αλλάξει τέσσερις παίκτες στην αρχική πεντάδα. Στον πάγκο, το δίδυμο ψηλών Σίνγκλεντον και Γκίστ, στις θέσεις τους, οι Μπουρούσης και Γκάμπριελ,  ο Ρίβερς στον γνώριμο ρόλο του φόργουορντ και ο Παππάς για τις απαραίτητες αμυντικές  “ενέσεις”, ήταν οι τέσσερις παίκτες που “έδεσαν” την αγωνιστική “χημεία”, μαζί με τον Καλάθη.

Aποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός Superfoods μείωσε στον έναν πόντο, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και συνέχισε το ρεσιτάλ του και στις δυο πλευρές του γηπέδου, κερδίζοντας την ψυχολογία του αγώνα και κρατώντας όρθιους τους 18.000 φίλους τους που ήταν εκστασιασμένοι από τους 13 πόντους του Κέι Σι Ρίβερς και τους δέκα του Μάικ Τζέιμς. Η δεδομένη ποιότητα των Αμερικάνων παικτών του ΠΑΟ και η αυτοπεποίθηση που είχαν στις επιθετικές πρωτοβουλίες τους, ανάγκασε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει ταιμ αουτ, να φωνάξει στους παίκτες της Φενέρ, αλλά να μην καταφέρει να “φρενάρει” τον καλό ρυθμό των γηπεδούχων που είχαν και τον έλεγχο των ριμπάουντ, ενώ στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα είχε 8 λάθη. Η απάντηση της Φενέρ ήρθε στην 3η περίοδο και ήταν πανομοιότυπη στο εύρος του σκορ. Με 11/17 τρίποντα και ποσοστό 65%, η Φενέρ πέτυχε 20 πόντους και δέχτηκε οκτώ από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειξαν ότι αιφνιδιάστηκαν από την αντεπίθεση των αντιπάλων τους. Ο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε 3 περιφερειακούς και είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, καθώς και περισσότερες απειλές για το “πράσινο” καλάθι, ενώ ο Μπογκτάνοβιτς, ήταν ασταμάτητος και ταυτόχρονα δεν υπήρξε σαφές σχέδιο περιορισμού του…

Η προσδοκώμενη και απαραίτητη διόρθωση του Παναθηναϊκού δεν ερχόταν, όσο κυλούσαν τα λεπτά, ενώ οι πρωταγωνιστές του πρώτου ημιχρόνου, εκδήλωσαν βεβιασμένες και κατά υπέρβασιν ενέργειες, χωρίς να είναι εύστοχες, με αποτέλεσμα το άγχος να “θολώσει” την σκέψη των παικτών του Πασκουάλ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Φενέρ έπαιξε ομαδικά και αξιοποίησε τις συνεργασίες των παικτών της, φτάνοντας στο συν 9 (53-62), τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη και ενώ έχανε με 16 πόντους στο 22’ (47-31). Συνολικά, το επιμέρους σκορ της Φενέρ έφτασε στο 40-10, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στον πρόλογο του αγώνα και τραγικός στον επίλογο, ενώ δεν είχε ή τουλάχιστον δεν έδειξε να είχε προετοιμάσει δεύτερο και τρίτο πλάνο, σε περίπτωση που το παιχνίδι άλλαζε σε βάρος του, όπως και έγινε. Ο ατομισμός των πρωτοκλασσάτων παικτών του Παναθηναϊκού αποδείχτηκε ανεπαρκής για να νικούσε την ομαδικότητα της Φενέρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS: Σίνγκλετον 3, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 14 (2), Παππάς 5, Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 1, Γκάμπριελ 4 (1), Μπουρούσης 3, Καλάθης 9.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 8, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 23 (5/6 τρίπ.), Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 8, Κάλινιτς 16 (4), Ντίξον 13 (3), Ντατόμε 3 (1).

*H TΣΣΚΑ πέτυχε μετά…βασάνων την πρώτη νίκη της, κόντρα στην Μπασκόνια (98-90) και διατήρησε το πλεονέκτημα έδρας στην Μόσχα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή