ΗΠΑ: Αναβάλλεται η συνάντηση στον Λευκό Οίκο για το θέμα της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα

ΗΠΑ: Αναβάλλεται η συνάντηση στον Λευκό Οίκο για το θέμα της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία σύσκεψη στον Λευκό Οίκο που θα οδηγούσε σε απόφαση της απόσυρσης ή παραμονής των Ηνωμένων Πολιτειών στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα αναβλήθηκε, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης χθες.

Μερικοί από τους ανώτατους συμβούλους του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – μεταξύ των ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) Σκοτ Προύιτ – είχαν προγραμματίσει τη χθεσινή συνάντηση για να συζητήσουν πώς θα πρέπει να χειρισθεί ο Τραμπ τη συμφωνία του 2015 για το κλίμα.

Η συνάντηση αναβλήθηκε γιατί "μερικά από τα συμμετέχοντα στελέχη ταξιδεύουν σήμερα", δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, δεν έχει όμως προγραμματιστεί άλλη ημερομηνία ακόμα, πρόσθεσε.

Η συμφωνία, η οποία συντάχθηκε στο Παρίσι το 2015 από σχεδόν 200 χώρες και επικυρώθηκε από αυτές το 2016, στοχεύει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη εν μέρει με τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων εκλύσεων που παράγονται από την καύση ορυκτών καυσίμων. Υπό τους όρους της συμφωνίας, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να μειώσουν τις εκλύσεις κατά 26% με 28% βάσει των επιπέδων του 2005, έως το 2025.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να "ακυρώσουν" τη συμφωνία, αλλά έχει παραμείνει σιωπηλός για το θέμα από την εκλογή του στην προεδρία τον Νοέμβριο. Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι θα λάβει επίσημη θέση στη συμφωνία πριν το τέλος Μαίου, όταν συναντάται η Ομάδα των Επτά (G7) πλουσιότερων χωρών του κόσμου.

(Πηγή ΑΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή