Πολλαπλές επιθέσεις κατά των ΜΑΤ σε διάφορα σημεία της Αθήνας

Πολλαπλές επιθέσεις κατά των ΜΑΤ σε διάφορα σημεία της Αθήνας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεταμένο ήταν το κλίμα για άλλη μία νύχτα, την προχθεσινή, στην Αθήνα, με πολλαπλές επιθέσεις κατά ανδρών των ΜΑΤ σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στις 4.15 τα ξημερώματα χθες, στη διασταύρωση των οδών Ειρήνης Αθηναίας και Πουλχερίας στον Λόφο του Στρέφη, πέντε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πέταξαν πέτρες κατά αστυνομικών της ΥΜΕΤ που έκαναν περιπολία στο σημείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Νωρίτερα, γύρω στη 1 τα μεσάνυχτα, 20 άτομα με καλυμμένα επίσης τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους προσέγγισαν πεζή, μέσω της οδού Διδότου, διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύει μόνιμα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών, ενώ χρησιμοποίησαν και πυροσβεστήρες για να προκαλέσουν σύννεφο καπνού.

Υστερα από αρκετή ώρα συμπλοκών, οι άγνωστοι αποχώρησαν, ενώ λίγο πριν από τις 4, μια μικρότερη ομάδα νεαρών επέστρεψε και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες.

Το τελευταίο διάστημα σχεδόν καθημερινά σημειώνονται επιθέσεις με μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ που σταθμεύουν μόνιμα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και στο κτίριο του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων. Κάθε βράδυ, νεαροί με καλυμμένα πρόσωπα πετούν πέτρες, μπουκάλια και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, δίχως ποτέ να συλλαμβάνονται. Το «παιχνίδι» με τις διμοιρίες διαρκεί συνήθως μία με δύο ώρες. Μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση έχουν οι επιθέσεις κατά το Σαββατοκύριακο, καθώς τότε ο αριθμός των νεαρών που συγκεντρώνονται στα Εξάρχεια για να διασκεδάσουν αυξάνεται.

Πιο επεισοδιακές ήταν οι επιθέσεις το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, όταν νεαροί εξαπέλυσαν σε αλλεπάλληλα «κύματα» μολότοφ και πέτρες κατά των διμοιριών στη Χαριλάου Τρικούπη και στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, αλλά και το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης και Μεγάλης Δευτέρας. Μάλιστα τα επεισόδια της Μεγάλης Τρίτης είχαν ιδιαίτερη ένταση. Σε μία από τις επιθέσεις, οι κουκουλοφόροι πλησίασαν τη διμοιρία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη μέσω της οδού Βαλτετσίου και εκτόξευσαν πάνω από 20 βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή