Οπαδοί Χ.Α. και Σώρρα παρόντες στα διόδια

Οπαδοί Χ.Α. και Σώρρα παρόντες στα διόδια

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατάληψη» στα διόδια ανά τη χώρα έκαναν για άλλη μία φορά οπαδοί και στελέχη της Χρυσής Αυγής, μοιράζοντας στους διερχόμενους οδηγούς, ως επί το πλείστον ανενόχλητοι, «ενημερωτικό» υλικό. Με τοποθετημένες κόκκινες σημαίες με τον συνδυασμό αγκυλωτού σταυρού και μαιάνδρου, ελληνικές σημαίες και πλακάτ, έδωσαν «σόου» στα διόδια Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Ελευσίνας, σημείο απ’ όπου διέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος των εκδρομέων. Ωστόσο, «παρών» έδωσαν εξίσου την ημέρα της μεγάλης εξόδου και στα διόδια Aφιδνών, Ιάσμου, Νεστάνης, Μακρυχωρίου, Μουσθένης, Αιγινίου, Μαλγάρων, στο Μέτσοβο και στον κόμβο Αντιρρίου – Ναυπάκτου. Το εν λόγω θέαμα, για το οποίο μάλιστα θριαμβολογεί η επίσημη σελίδα της ακροδεξιάς οργάνωσης, τείνει να παγιωθεί, αφού πραγματοποιείται ευρέως τουλάχιστον από το 2013 («Κ», 8/5/2013), χωρίς εντέλει κανένας υπεύθυνος φορέας να έχει έως σήμερα ακυρώσει την πασχαλινή «ενημερωτική» εκδήλωση. Φαίνεται, μάλιστα, ότι παρά τη γενικευμένη δυσαρέσκεια των οδηγών, σε πολλά από τα παραπάνω σημεία στήθηκαν εκ νέου και χθες μπλόκα της Χ.Α. Επισημαίνεται ότι μόνον προεκλογικά συνηθίζεται να μοιράζονται φυλλάδια από πολιτικούς φορείς σε δημόσιους χώρους, ενώ οποιασδήποτε μορφής προώθηση σε ημιδημόσιους χώρους (αεροδρόμια, σταθμούς μετρό και διοδίων) απαιτεί σχετική αδειοδότηση.

Τη δόξα των οπαδών της Χ.Α. ζήλεψαν οι υποστηρικτές του υπόδικου και εξαφανισμένου Αρτέμη Σώρρα, που αντίστοιχα άρχισαν να ενημερώνουν τους εκδρομείς ήδη από τη Μ. Πέμπτη στα διόδια με φυλλάδια, αλλά και μέσω μεγαφώνων που μετέδιδαν τις θέσεις τους. «Οριστικό ξεχρέωμα – χιλιάδες Ελληνες έχουν ήδη καταθέσει την εξώδικη εντολή – αίτηση – εξουσιοδότηση και αποπληρώνουν οριστικά τις οφειλές τους σε: εφορία – ασφαλιστικά ταμεία – τράπεζες, όπως και το κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος», έγραφε το γαλανόλευκο φυλλάδιο της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», κάνοντας τους εκδρομείς να γελάσουν… πικρά. «Ενωμένοι οι Ελληνες δεν νικήθηκαν ποτέ», κατέληγε το χειμαρρώδες κείμενο σε κεφαλαία γράμματα τυπωμένα πάνω στον χάρτη της χώρας, που πλαισιωνόταν από μαιάνδρους και συνοδευόταν από έναν διακοσμητικό κίονα.

«Αναζήτησα τον προϊστάμενο του σταθμού διοδίων και έμαθα ότι έλειπε με άδεια», διηγείται στην «Κ» διερχόμενος οδηγός, που συναπαντήθηκε με τα ενθουσιώδη μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις». «Στη συνέχεια, κάλεσα το 100 και περίμενα για μισή ώρα, αλλά κανένα περιπολικό δεν ήρθε», συμπληρώνει ο ίδιος. Ωστόσο, η εικόνα των επίμονων ακολούθων του Σώρρα έδωσε περισσότερο τροφή για ευφυολογήματα. «Οπαδοί του Σώρρα στα διόδια μοιράζουν φυλλάδια. Πληρώνεις τα διόδια χρυσά, αλλά τουλάχιστον έχεις θέαμα», τουίταρε μια οδηγός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή