Κατάθεση Ραχόι στη δίκη για διαφθορά

Κατάθεση Ραχόι στη δίκη για διαφθορά

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας κατέστησε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για τη διαφθορά και τα πληρωμένα συμβόλαια για τα οποία θα καθίσουν στο εδώλιο περίπου σαράντα περίπου κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα παράνομα αυτά συμβόλαια χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση του Λαϊκού Κόμματος. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ο Ραχόι πρόκειται να καταθέσει ως γενικός γραμματέας του κόμματος για την περίοδο 2003-2004, όταν το σύστημα των παράνομων χρηματοδοτήσεων εξακολουθούσε να λειτουργεί. Παραμένει, επί του παρόντος, άγνωστο αν θα καταθέσει αυτοπροσώπως ή θα δώσει γραπτή κατάθεση. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν κάποιοι από τους ταμίες του κόμματος αλλά και μεσαία στελέχη του όπως εξάλλου και αντιπρόσωποι εταιρικών σχημάτων. Ο κατηγορούμενος ταμίας του κόμματος Λουΐς Μπαρθένας υποστηρίζει ότι τα ανώτερα στελέχη γνώριζαν για το σύστημα των παράνομων χρηματοδοτήσεων, κάτι που αρνούνται ο Ραχόι και το κόμμα.

Την ίδια στιγμή, η ισπανική αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθησαν 39 άτομα κατά τη διάρκεια διεθνούς επιχείρησης για την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το δίκτυο λειτουργούσε σε περισσότερες από εκατό ομάδες τσατ με 135 αναγνωρισμένους χρήστες σε 18 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή