Στο πλεονέκτημα της εμπειρίας ποντάρει ο Ολυμπιακός

Στο πλεονέκτημα της εμπειρίας ποντάρει ο Ολυμπιακός

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νίκη στον εναρκτήριο αγώνα των πλέι οφ για την ομάδα που διαθέτει το πλεονέκτημα έδρας, ήταν, είναι και θα παραμένει ο… αποκλειστικός στόχος του εκάστοτε γηπεδούχου, όπως είναι σήμερα στο ΣΕΦ (21.00) ο Ολυμπιακός που θα υποδεχθεί την Αναντολού Εφές. Ανεξαρτήτως της απόδοσης, επιτυχία θα αποτελέσει μόνο η πρώτη νίκη στον δρόμο για το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Η ψυχολογική διαχείριση του όποιου άγχους παρουσιάσουν οι «ερυθρόλευκοι» για το «πρέπει» της πρώτης νίκης υπό την πίεση των φιλάθλων τους, θα είναι ο ένας από τους δύο καθοριστικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν την εξέλιξη των πρώτων αγώνων στη διαδικασία των πλέι οφ. Ο γηπεδούχος επιβάλλεται να νικήσει, ακόμα και με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας ή αν παίκτες που είναι πρωταγωνιστές δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα. Και εφόσον η επίθεση αποτελεί τον αστάθμητο παράγοντα για παιχνίδια που κρίνονται σε μεγάλο ποσοστό από τη «μάχη» άγχους, πάθους και αποφασιστικότητας, ο Ολυμπιακός είναι προετοιμασμένος να ακολουθήσει την… πεπατημένη οδό της δυνατής άμυνας που έχει διαβεί πολλάκις και με επιτυχία στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Ειδικά, απέναντι στη φορμαρισμένη Εφές που έχει ανεβάσει την απόδοσή της σε υψηλό ρυθμό, ο Ολυμπιακός έχει επιτακτική ανάγκη τον έλεγχο της έκβασης του αγώνα από την αμυντική λειτουργία και συνέπεια. Για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, το πρώτο παιχνίδι είναι το σημαντικότερο, μέχρι το επόμενο: «Κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, δεν κοιτάμε όλη τη σειρά και έτσι θα προχωρήσουμε. Παιχνίδι με παιχνίδι, όπως επιβάλλει και η διαδικασία των πλέι οφ. Δουλέψαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα και ξεπεράσαμε διάφορα εμπόδια για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Τώρα, μας δίνεται η πρώτη ευκαιρία να διαφυλάξουμε την έδρα μας και να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα για να αρχίσουμε θετικά την πορεία πρόκρισης στο φάιναλ φορ».

Νίκη του Ολυμπιακού θα αποτελέσει και το πρώτο «πλήγμα» στις φιλοδοξίες των φιλοξενούμενων ενόψει και του δεύτερου αγώνα, μεθαύριο και πάλι στο Νέο Φάληρο.

Η εμπειρία των πρωτοκλασάτων παικτών του Ολυμπιακού σε αγώνες των πλέι οφ, είναι το δεύτερο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού, έπειτα απ’ αυτό της έδρας, όπως τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου: «Αυτή η ομάδα έχει σφυρηλατηθεί στο επίπεδο των πλέι οφ. Εχουμε εμπειρία για να αντεπεξέλθουμε. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν η συγκέντρωση και η θέληση».

Πλήρης θα παραταχθεί η Εφές στο ΣΕΦ, καθώς και ο Αμερικανός Τάιλερ Χάνεϊκατ έχει τεθεί στην διάθεση του προπονητή του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Φερνάντο Ρότσα, Χουάν Γκονθάλεθ και Ολεγκς Λάτισεβς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή