Με ελπίδες στη Ρουμανία οι Ελληνες γυμναστές

Με ελπίδες στη Ρουμανία οι Ελληνες γυμναστές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στάδιο «Σάλα Πολιβαλέντα», του Κλουζ (Ρουμανία), αρχίζει σήμερα η προσπάθεια για διάκριση των Ελλήνων αθλητών της ενόργανης γυμναστικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους προκριματικούς των ανδρών και η επίσημη προπόνηση στο πόντιουμ έδειξε ότι οι ενοργανίστες μας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η ελληνική ομάδα αγωνίζεται στον τρίτο και τελευταίο όμιλο της διοργάνωσης, κάτι που ευνοεί τους αθλητές μας διότι θα γνωρίζουν τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι αντίπαλοί τους και θα ξέρουν τη βαθμολογία που θα πρέπει να συγκεντρώσουν για να προκριθούν στους τελικούς. Το ευρωπαϊκό της Ρουμανίας δεν θα έχει αγώνες στο ομαδικό και, έτσι, οι αθλητές θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν διακρίσεις στα αγαπημένα τους όργανα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο είναι ανίκητος, αναμένεται να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα στους κρίκους και όπως έχει δηλώσει στην «Κ» στόχος του είναι το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό. Τον τελευταίο καιρό έχει βελτιώσει και την έξοδό του και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα γυρίσει χωρίς μετάλλιο από τη Ρουμανία.

Ο πολυνίκης του θεσμού Βλάσης Μάρας διαθέτει ένα πρόγραμμα που μπορεί να του δώσει μία θέση στον τελικό. Το πρόγραμμα, όμως, δεν το έχει ολοκληρώσει ακόμη διότι, όπως μας είπε ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης, θα προσθέσει σε αυτό και άλλες ασκήσεις εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στους κρίκους η χώρα θα έχει και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ο οποίος έχει προπονητή τον Γιώργο Αγγέλου (προπονητής του Λευτέρη Κοσμίδη) και διαθέτει ένα δύσκολο και ωραίο πρόγραμμα. Στο δίζυγο θα πάρει μέρος ο Νίκος Ηλιόπουλος. Ο πρωταθλητής Ελλάδος στο σύνθετο ατομικό έχει, προς το παρόν, επικεντρωθεί σε αυτό το όργανο. Στοχεύει σε μια καλή εκτέλεση και εφόσον την πετύχει θα τον φέρει εκεί που ονειρεύεται.

Την ελληνική ομάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Χατζηευσταθίου, που διαθέτει ένα καλό πρόγραμμα στον πλάγιο ίππο και ο Αντώνης Τανταλίδης. Ο εικοσάχρονος θα αγωνιστεί στο έδαφος και στον πλάγιο ίππο.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους προκριματικούς των γυναικών. Στη διοργάνωση της Ρουμανίας θα πάρουν μέρος 295 αθλητές και αθλήτριες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή