ΕΛΛΑΔΑ

Νομοθετική ρύθμιση για κατανομή των προσφύγων πανελλαδικά ζητά ο Γ. Καμίνης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το αίτημα να υπάρξει με νομοθετική πρωτοβουλία αναλογική κατανομή των προσφύγων σε πανελλαδικό επίπεδο, επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη σημερινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριών ερευνών που διενεργήθηκαν από το Παρατηρητήριο Προσφυγικών Ροών. Ο κ. Καμίνης άφησε αιχμές κατά της ΚΕΔΕ, λέγοντας ότι δεν βάζει μπροστά στις διεκδικήσεις της «το δίκαιο αυτό αίτημα».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε «με νομοθετική πρωτοβουλία, όπως στη Γερμανία, να γίνει κατανομή των προσφύγων πανελλαδικά. Αν αποποιούνται των ευθυνών τους η ΚΕΔΕ και το κράτος και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική η Αθήνα το πληρώνει», είπε και συμπλήρωσε ότι πρώτιστο μέλημά του είναι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, αυτήν την στιγμή στο δήμο της Αθήνας βρίσκονται περίπου 18.000 πρόσφυγες. Εξ΄αυτών οι 2.600 στη δομή φιλοξενίας στον «Ελαιώνα», 1.600 σε διαμερίσματα που έχουν ενοικιαστεί από το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που συμμετέχει και ο δήμος, και 2.500-3.000 άτομα σε υπό κατάληψη κτίρια, σε δομές ΜΚΟ κ.α.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ