Τουρκία: Το CHP δεν θα αποχωρήσει τελικά από το κοινοβούλιο εξαιτίας των παρατυπιών που σημειώθηκαν στο δημοψήφισμα

Τουρκία: Το CHP δεν θα αποχωρήσει τελικά από το κοινοβούλιο εξαιτίας των παρατυπιών που σημειώθηκαν στο δημοψήφισμα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), αποφάσισε πως δεν θα αποχωρήσει από το τουρκικό κοινοβούλιο για τις παρατυπίες που καταγγέλλει ότι εκδηλώθηκαν στο συνταγματικό δημοψήφισμα, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του κόμματος, σύμφωνα με το CNN Turk. 

 

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε πως το CHP μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παρατυπίες που σημειώθηκαν στο δημοψήφισμα της Κυριακής, όπως ανέφερε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

 

«Δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», τόνισε η Σελίν Σαγέκ Μποκέ, προσθέτοντας πως «δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι θα ασκήσουμε όλα τα δημοκρατικά δικαιώματά μας εναντίον του».

 

Η Μποκέ υποστήριξε πως το δημοψήφισμα θα πρέπει να διεξαχθεί ξανά επειδή η νομιμότητά του αμφισβητείται τόσο στην Τουρκία όσο και διεθνώς.

 

(Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή