Κάθε χρόνο, στην παγκόσμια έκθεση ωρολογοποιίας της Βασιλείας, γίνεται η απονομή των βραβείων Watchstars. Πρόκειται για έναν θεσμό, στον οποίο συμμετέχει μία διεθνής επιτροπή ειδικών της ωρολογοποιίας. Περισσότεροι από 80 έγκριτοι δημοσιογράφοι και watch specialists ψήφισαν για τρίτη συνεχή χρονιά τα καλύτερα ρολόγια στον κόσμο και η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Baselworld 2017. Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές στις πέντε κατηγορίες:


Classic Stars

Αφορά σε μηχανικά ρολόγια με τρεις δείκτες χωρίς πρόσθετες λειτουργίες πλην της ημερομηνίας ή/και ένδειξης power reserve.

Το βραβείο απονεμήθηκε στο Oyster Perpetual Air-King της ROLEX, την αναβίωση ενός κλασικού sport μοντέλου της Rolex, ενδεδυμένο με τις τεχνολογίες αιχμής και τη σύγχρονη σχεδίαση του ελβετικού οίκου. Σας το έχουμε παρουσιάσει λεπτομερώς εδώ.


Technical Stars

Αφορά πολύπλοκα μηχανικά ρολόγια με πρόσθετες λειτουργίες, πέραν της ημερομηνίας ή της ένδειξης power reserve.

Το βραβείο απονεμήθηκε στο υπερπολύπλοκο Royal Oak Concept Supersonnerie της AUDEMARS PIGUET. Ο δυνατός και κρυστάλλινος ήχος του minute repeater του το κατέστησε ένα από τα συναρπαστικότερα και καινοτόμα ρολόγια του 2016.


Design Stars

Αφορά σε μηχανικά ή quartz ρολόγια με ενδιαφέροντα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, π.χ. ασυνήθιστο σχήμα ή υλικό κάσας, δείκτες ή καντράν ειδικής κατασκευής κ.ά.

Το βραβείο απονεμήθηκε στο Slim d‘Hermès Email Grand Feu του οίκου HERMÈS. Ένα classic with a twist μοντέλο, με καντράν από ολόλευκο σμάλτο και ιδιαίτερους αραβικούς αριθμούς.


Stars For A Lifetime

Αφορά σε διαχρονικά μοντέλα –μηχανικά ή quartz–, με κλασικό design και/ή τεχνικά χαρακτηριστικά, που αντέχουν στον χρόνο.

Το βραβείο απονεμήθηκε στο Royal Oak Extra-thin της AUDEMARS PIGUET. Πρόκειται για ένα ρολόι που διατηρεί το design του πρωτότυπου μοντέλου του 1972.


New Stars

Ρολόγια μηχανικά ή quartz, που φέρνουν «φρέσκο αέρα» στον κόσμο της ωρολογοποιίας και που κατάφεραν να διακριθούν σε αυτή την εξαιρετικά απαιτητική αγορά, δίπλα σε δημιουργίες παραδοσιακών οίκων.

Το βραβείο απονεμήθηκε στο Octo Finissimo Minute Repeater του οίκου BULGARI, το οποίο θεωρήθηκε ως η καλύτερη καινοτομία της χρονιάς. Πρόκειται για το λεπτότερο minute repeater στον κόσμο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή και η κατάθεση των υποψηφιοτήτων γίνεται αποκλειστικά από τα μέλη της διεθνούς επιτροπής. Οι ωρολογοποιίες δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν υποψηφιότητα για κάποιο ρολόι τους.


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις υποψηφιότητες, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και τα περιοδικά και sites που συμμετέχουν στα βραβεία Watchstars, εδώ.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ