Τσάμπιονς Λιγκ: Τα εισιτήρια σε Γιουβέντους και Μονακό

Τσάμπιονς Λιγκ: Τα εισιτήρια σε Γιουβέντους και Μονακό

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πάθημα της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη ήταν μάθημα για τη Γιουβέντους. Με υποδειγματική αμυντική λειτουργία, η «Μεγάλη Κυρία» κατάφερε να δραπετεύσει από το «Καμπ Νου» αποσπώντας ισοπαλία χωρίς σκορ από την Μπαρτσελόνα (0-0). Και χάρη στη νίκη της με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο, πανηγύρισε μία πανάξια πρόκριση στον ημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η παρέα του Μέσι έψαξε από το πρώτο λεπτό το γκολ που θα της έδινε την ώθηση για να κυνηγήσει μία ακόμη μεγάλη ανατροπή στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Ομως θαύματα δεν γίνονται κάθε ημέρα. Οσο και αν πίεσε, η Μπαρτσελόνα δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα της εστίας του Μπουφόν, αποχαιρετώντας το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς της.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερστέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο (78΄ Ματσεράνο), Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρδι Αλμπα, Μπούσκετς, Ράκιτιτς (58΄ Αλκάθερ), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντάνι Αλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (83΄ Λεμινά), Ντιμπάλα (74΄ Μπαρτζάλι), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν (88΄ Ασαμόα).

Η Μονακό νίκησε και στο Πριγκιπάτο την Ντόρτμουντ με 3-1 και προκρίθηκε στον ημιτελικό γύρο με συνολικό σκορ 6-3 (2-3 είχε λήξει το πρώτο ματς στη Γερμανία). Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Εμπαπέ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Σίλβα έχασε σημαντική ευκαιρία για πετύχει δεύτερο γκολ για τη Μονακό. Τελικώς, το σημείωσε ο Φαλκάο με κεφαλιά στο 17΄. Στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, η Ντόρτμουντ πλησίασε στο γκολ με τον Καγκάβα. Η γερμανική ομάδα μείωσε σε 2-1 ένα λεπτό αργότερα με τον Ρόις. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε από τον Ζερμέν στο 81΄. Να σημειωθεί πως ο αγώνας άρχισε με πέντε λεπτά καθυστέρηση, καθώς η γαλλική αστυνομία που είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σταμάτησε χωρίς προειδοποίηση το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Ντόρτμουντ στο «Λουί Ντε» για περίπου 20 λεπτά.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Μεντί, Μπερνάρντο Σίλβα (90΄ Ράτζι), Ζοάο Μουτίνιο, Μπακαγιόκο, Λεμάρ, Εμπαπέ (81΄ Ζερμέν), Φαλκάο (67΄ Ντιράρ).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Ράφαελ Γκερέιρο (72΄ Πούλισιτς), Βάιγκλ, Σαχίν (46΄ Σμέλτσερ), Ντουρμ (27΄ Ντεμπελέ), Ρόις, Καγκάβα, Ομπαμεγιάνγκ.

Χαμένη, αδικημένη και… δαρμένη γύρισε πίσω στο Μόναχο η Μπάγερν. Σαν να μην έφταναν ο αποκλεισμός από τη Ρεάλ Μαδρίτης προχθές στην παράταση μετά την υπερπροσπάθεια στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και οι αμφισβητούμενες αποφάσεις του διαιτητή του αγώνα, οι Γερμανοί κατήγγειλαν χθες στην UEFA αναίτιο ξυλοδαρμό οπαδών της βαυαρικής ομάδας από την ισπανική αστυνομία στο ημίχρονο του αγώνα.

Για τον Ούγγρο διαιτητή Βίκτορ Κάσαι, οι Γερμανοί είχαν μόνο τα… καλύτερα να πουν: «Για πρώτη φορά σήμερα είμαι γεμάτος απίστευτη οργή, διότι μας έκλεψαν. Μας έκλεψαν με όλη τη σημασία της λέξης», είπε ο πρόεδρος της Μπάγερν Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. Επιπλέον, ο τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ χάνει την υπόλοιπη σεζόν λόγω κατάγματος στο πόδι. Ολα αυτά επισκίασαν το μεγάλο ρεκόρ του Ρονάλντο που έφτασε τα 100 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή