Ευρωλίγκα: Μήνυμα ανωτερότητας από Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Μήνυμα ανωτερότητας από Ολυμπιακό

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Aρχοντική» αρχή στην πορεία πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας έκανε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, όπου νίκησε την Εφές Αναντόλου (87-72), παρουσιάζοντας αποφασιστικότητα, πνευματική συγκέντρωση, ετοιμότητα σε κάθε αντίδραση της τουρκικής ομάδας και άριστη ψυχολογική διαχείριση της πίεσης που έχει κάθε γηπεδούχος ομάδα στη διαδικασία των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε δεόντως το πλεονέκτημα έδρας και διατήρησε απόσταση ασφαλείας στο σκορ, απέναντι στην Εφές που πρέπει να αντιλήφθηκε και ενόψει του δεύτερου αγώνα, αύριο το βράδυ, ότι χρειάζεται να κάνει υπέρβαση των δυνατοτήτων της και ταυτόχρονα να της δοθούν ευκαιρίες από τους «ερυθρόλευκους» για να μη γυρίσει με… άδεια χέρια στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Η αμυντική αξιοπιστία πρόσφερε για πολλοστή φορά ασφάλεια στον Ολυμπιακό για τον έλεγχο του ρυθμού και δεν επέτρεψε στην Εφές να εκδηλώσει αιφνιδιασμούς και να εφαρμόσει τη γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με συγκέντρωση και η διαχείριση των παικτών από τον Σφαιρόπουλο, δεν μείωσε τον σταθερό ρυθμό που είχε η ομάδα του και στα τέσσερα δεκάλεπτα. Και για του λόγου το ασφαλές, ο Ολυμπιακός έχοντας στον πάγκο του τους Σπανούλη και Πρίντεζη, βρήκε λύσεις από την ομαδικότητά του και την εκτελεστική δεινότητα του Μάντζαρη στο πρώτο ημίχρονο (42-31). Ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης των Πειραιωτών και έδωσε τη σωστή καθοδήγηση, με καθαρή σκέψη και αξιοποίηση των συμπαικτών του από τις τέσσερις ασίστ που έδωσε, τα έξι ριμπάουντ που κέρδισε και το μηδέν στην κατηγορία των λαθών.

Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να καλύψει την απουσία του Λοτζέσκι και την τυπική παρουσία του Γιανγκ, ενώ άγγιξε το άριστα στην ανάλυση της Εφές και στην εφαρμογή όσων είχε σχεδιάσει για τον «αφοπλισμό» της τουρκικής ομάδας. Η συγκομιδή 17 επιθετικών ριμπάουντ (συνολικά 41 έναντι 27) ήταν η καλύτερη «απάντηση» στους φιλοξενούμενους που φημίζονται για τον συγκεκριμένο τομέα της στατιστικής. Η μόνιμη αίσθηση που έδιναν οι γηπεδούχοι και στα δύο ημίχρονα, ήταν ότι ακόμα κι αν υπήρχε ένα έξτρα δεκάλεπτο, δεν θα έδιναν δικαίωμα αμφισβήτησης στους φιλοξενούμενους.

Η επιστροφή των Σπανούλη και Πρίντεζη στο παρκέ για το 3ο δεκάλεπτο, έδωσε την κατάλληλη ώθηση στον Ολυμπιακό για να σταθεροποιήσει τη διαφορά του σκορ στους 15 πόντους και με αφετηρία την αμυντική συνέπεια, σκόραρε 25 πόντους (67-50 στο 30΄) και είκοσι στην τελευταία περίοδο, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό, ως πλήρη δικαίωση της διαχείρισης που έγινε από τον πάγκο.

ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ: Τόμας 6 (1), Χάνικατ 17, Μπαλμπάι, Μπράουν 3, Οσμάν 2, Γκρέιντζερ 12 (2), Ερτέλ 14 (2), Πολ 6 (1), Ντάνστον 8, Κερκ 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 13 (3), Μπιρτς 3, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10 (1), Γουότερς 6, Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης 14 (4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή