ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ο δείκτης Cac 40 της Γαλλίας έκλεισε με άνοδο 0,27%. Με σημαντικά κέρδη 1,96% και 1,03%, αντιστοίχως, έκλεισαν και οι δείκτες Ftse Mib του Μιλάνου και Ibex 35 της Μαδρίτης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οι ευρωπαϊκές αγορές ανέκαμψαν χθες από τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών που σημείωσαν την Τρίτη. Αιτία ήταν κυρίως η άνοδος των τραπεζικών μετοχών. Είχε προηγηθεί σύσταση της επενδυτικής Jefferies για αγορά των μετοχών του ολλανδικού τραπεζικού ομίλου ING, που σημείωσαν άνοδο 2,7%. Επίσης, οι μετοχές των Societe Generale και Credit Agricole κατέγραψαν κέρδη 2,9%, οδηγώντας τον δείκτη Cac 40 της Γαλλίας σε άνοδο 0,27%. Με σημαντικά κέρδη 1,96% και 1,03%, αντιστοίχως, έκλεισαν και οι δείκτες Ftse Mib του Μιλάνου και Ibex 35 της Μαδρίτης. Μοναδική εξαίρεση στη γενικότερη ευφορία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αποτέλεσε χθες ο δείκτης Ftse 100 του Λονδίνου, που έκλεισε με απώλειες 0,46%. Αιτία η ενίσχυση της στερλίνας που κυμαινόταν χθες στο 1,28 δολάριο, καθώς στον δείκτη Ftse 100 συμμετέχουν πολλές εταιρείες των οποίων η κερδοφορία εξαρτάται από την ισοτιμία του δολαρίου.

Πτωτικά κινήθηκε, αντιθέτως, ο χρυσός, που το βράδυ κυμαινόταν στα 1.279,5 δολάρια η ουγγιά, όπως και οι τιμές του πετρελαίου: το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν το βράδυ στα 51,56 δολάρια το βαρέλι και το Brent τα 53,99 δολάρια το βαρέλι.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ