Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές αγορές ανέκαμψαν χθες από τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών που σημείωσαν την Τρίτη. Αιτία ήταν κυρίως η άνοδος των τραπεζικών μετοχών. Είχε προηγηθεί σύσταση της επενδυτικής Jefferies για αγορά των μετοχών του ολλανδικού τραπεζικού ομίλου ING, που σημείωσαν άνοδο 2,7%. Επίσης, οι μετοχές των Societe Generale και Credit Agricole κατέγραψαν κέρδη 2,9%, οδηγώντας τον δείκτη Cac 40 της Γαλλίας σε άνοδο 0,27%. Με σημαντικά κέρδη 1,96% και 1,03%, αντιστοίχως, έκλεισαν και οι δείκτες Ftse Mib του Μιλάνου και Ibex 35 της Μαδρίτης. Μοναδική εξαίρεση στη γενικότερη ευφορία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αποτέλεσε χθες ο δείκτης Ftse 100 του Λονδίνου, που έκλεισε με απώλειες 0,46%. Αιτία η ενίσχυση της στερλίνας που κυμαινόταν χθες στο 1,28 δολάριο, καθώς στον δείκτη Ftse 100 συμμετέχουν πολλές εταιρείες των οποίων η κερδοφορία εξαρτάται από την ισοτιμία του δολαρίου.

Πτωτικά κινήθηκε, αντιθέτως, ο χρυσός, που το βράδυ κυμαινόταν στα 1.279,5 δολάρια η ουγγιά, όπως και οι τιμές του πετρελαίου: το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν το βράδυ στα 51,56 δολάρια το βαρέλι και το Brent τα 53,99 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή